Üniversitede öğrenciler ilan mağduru oldu

Üniversitede öğrenciler ilan mağduru oldu
***Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’na yeni gelen 1. sınıf öğrencilerinin, 28 Eylül Pazartesi günü üniversite...

***Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’na yeni gelen 1. sınıf öğrencilerinin, 28 Eylül Pazartesi günü üniversite yönetimi tarafından uzaktan yapılması planlanan Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı hakkında bilgi sahibi olamadıkları için sınava giremedikleri, bu yüzden de mağdur oldukları öğrenildi. Üniversitenin uzaktan eğitim sistemini kullanmayı bilmedikleri için, ilan edilen duyurulardan bihaber olan öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.

***Öğrencilerin sınava giremediği tespit edildikçe tam 3 kez ertelenen ancak yine öğrencinin bilgilenemediği sınavın 30 Eylül ve 1 Ekim 2020 tarihlerinde 2 defa daha yapılması planlanırken, sınav 5 kez tekrarlanmış olacak.

Süleyman AKBULUT

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) yeni akademik yıla öğrenci mağduriyetiyle başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu’na yeni gelen öğrencilerin, 28 Eylül Pazartesi günü üniversite yönetimi tarafından uzaktan yapılması planlanan Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı hakkında bilgi sahibi olamadıkları için sınava giremedikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 28 Eylül Pazartesi günü Yabancı Diller Yüksekokulu’na yeni gelen öğrenciler için Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı yapmayı planlamıştı. Pandemi gereği sınavların uzaktan yapılmasına karar verilmiş ve sınav duyurusu 25 Eylül Cuma günü üniversite web sayfasından duyuruldu. Bu duyuruya göre ise, sınavlar 28 Eylül günü şu saatlerde online olarak uzaktan yapılması planlanmıştı:

“10.00 İngilizce 1. Oturum, 12.00 İngilizce 2. Oturum, 14.00 Türkçe, 15.00 Almanca”

28 Eylül günü online sınava girecek olan öğrencilerin konu ile ilgili yeteri kadar bilgilendirilmediklerinden ve online sınav konusunda bilgi sahibi olamadıklarından dolayı ilan edilen saatte sınava giremedikleri öğrenildi. Öğrenciler sınava giremeyince sınav ertelendi.

SINAV SAATLERİNİN ERTELENMESİNDEN KISA SÜRE ÖNCE YENİ DUYURULAR

Saat 10.00’da yapılamayan sınavın saat 11.00’de yapılmak üzere saat 10.41 itibariyle ertelendiği öğrenildi. Bu sırada 11.00’da yapılması planlanan sınavdan sadece 19 dakika önce yeni bir duyuru oluşturularak şu ifadelere yer verildi:

“İngilizce Seviye Tespit Sınavı 1. Grup saat 11.00, İngilizce Seviye Tespit Sınavı 2. Grup saat 13.00, Türkçe Seviye Tespit Sınavı saat 15.00, Almanca Seviye Tespit Sınavı saat 16.00.”

ÜÇÜNCÜ KEZ İLAN EDİLDİ

Söz konusu sınav saati geldiğinde, öğrencilerin sistemi kullanamadıklarından dolayı sınava giremedikleri tespit edilince, sınav saati aynı gün saat 17.00’de yapılmak üzere üçüncü kez ilan edildi. Bu ilan da söz konusu yapılması planlanan sınavdan 19 dakika önce saat 16.41’de duyuruldu.

Üçüncü duyuru şu şekilde ilan edildi:

“28 Eylül 2020 tarihinde Yüksekokulumuz tarafından İngilizce 1. ve 2. grupta aktivasyon ve sistemsel nedenlerden dolayı sınava giremeyen öğrencilerimiz için 28.09.2020 (bugün) saat 17.00’de aynı sistem üzerinden (dys.mu.edu.tr) 3. grup İngilizce seviye tespit sınavı yapılacaktır.”

1 DEFA DA YAPILACAK SINAV 5 DEFA TEKRAR EDİLECEK

Bir türlü yapılamayan sınavın 30 Eylül ve 1 Ekim 2020 tarihlerinde 2 defa daha yapılacağı öğrenilirken, söz konusu sınav 5 kez tekrarlanmış olacak.

UZMAN GÖRÜŞÜ: “AYNI SINAVIN 5 AYRI ZAMANDA YAPILMASI YANLIŞ”

Görüşlerine başvurduğumuz eğitim uzmanları konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundular. Uzmanlar, “Bu öğrenciler henüz 1. sınıf, yani okulu yeni kazanan öğrenciler. Anlaşılan o ki, üniversitenin uzaktan eğitim sistemini kullanmayı bilmiyorlar. Çoğuna şifre bile ulaştırılamamış olabilir. Bu öğrenciler uzaktan eğitim sınav sistemine nasıl girileceğini bilmiyor. Anlaşılıyor ki, 25 Eylül günü ilan edilen 5 sayfalık sınava giriş sistemini bile anlayamayan öğrenciler, 28 Eylül Pazartesi günü öğrencilere ulaşması imkansız olan duyuru sistemi ertelemelerinden haberdar olamadılar ve de sınava giremediler. Ayrıca burada sınav saati erteleme duyuruları üniversite sitesinin ana sayfasından değil, Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasından yapılıyor ve öğrenciler ana sayfadan başka yerlere bakma alışkanlığı olmadığı için sınavı takip edemedikleri ve mağdur oldukları ortaya çıkıyor. Ayrıca, şimdi bir öğrenci çıkar da, ‘Ben falanca gün falanca saatte yapılan sınava girdim, başaramadım ama soruları öğrenip sonraki sınava giren başardı’ derse ne olacak? Ölçme değerlendirme açısından da aynı sınavın 5 ayrı zamanda yapılması da yanlış. Her sınavda adaletli ve diğer sınavlara eş değerde soru sorulabilir mi?” dediler.

Bu haber toplam 1799 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.