Üniversite’de “Yeşil Kampüs”ün İlk Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversite’de “Yeşil Kampüs”ün İlk Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi
“Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Üniversite” sloganı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin, geçtiğimiz akademik dönemde üzerinde...

“Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Üniversite” sloganı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin, geçtiğimiz akademik dönemde üzerinde çalıştığı “engelsiz kampüs”, “tehlikeli atık yönetimi” ve “doğa dostu kampüs” çalışmalarının “UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması” standartlarına göre tek çatı altında toplanması için ilk toplantı gerçekleştirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) “Yeşil Kampüs”ün ilk çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’inde yakından ilgilendiği “engelsiz kampüs”, “tehlikeli atık yönetimi” ve “doğa dostu kampüs” çalışmalarının “UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması” standartlarına göre tek çatı altında toplanması için ilk toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda; yaşam kalitesi yüksek, doğa dostu yerleşkeleri geliştirmek amacı ile “Küresel Isınma, Karbon Ayak İzi, Yeşil Ulaşım, Doğal Kaynakların Verimli Kullanımı” başlıklarını içeren uluslararası standartlar üzerinde duruldu. Gerçekleştirilen fikir alışverişleri sonucunda, ‘Yeşil Kampüs Eylem Planı’nın oluşturulabilmesi için her bir kıstas için ilgili kişi/birimlerden oluşan alt ekipler oluşturulması ve ekiplerin yönetimimize sunacakları rapor doğrultusunda eylem planlarının sonuca bağlanması kararlaştırıldı.

Buna göre 2020 yılından itibaren; “Açık Alanların Toplam Alana Oranı”, “Ormanla Kaplı Kampüs Alanı Kampüs Alanı”, “Enerji Verimliliğine Sahip Cihazların Kullanımı”, “Kampüste Yenilenebilir Enerji Üretimi”, “Toplam Karbon Ayak İzinin Kampüs Nüfusuna Oranı”, Üniversite Atıkları İçin Geri Dönüşüm Programı”, “Kampüste Özel Araçları Azaltmayı Amaçlayan Taşımacılık”, “Kampüsteki Bisiklet ve Yaya Politikası” vb. kriterlere yönelik çalışmalar başlatılacağı belirtildi.

Bu haber toplam 421 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.