ÜNİVERSİTELER DE NELER OLUYOR?

ÜNİVERSİTELER DE NELER OLUYOR?
2020 yılının Mart ayında ülke genelinde alınan tedbirlerle birlikte okulların da online yapılmasına karar verilmişti. Bir yıl sonra üniversite öğrencileri okullarına geri dönüyor. Bazı üniversiteler sadece sağlık bölümlerinin,...

2020 yılının Mart ayında ülke genelinde alınan tedbirlerle birlikte okulların da online yapılmasına karar verilmişti. Bir yıl sonra üniversite öğrencileri okullarına geri dönüyor. Bazı üniversiteler sadece sağlık bölümlerinin, bazı üniversiteler de vizelerden sonra yüz yüze eğitime geçilmesine karar verdiğini açıkladı. Eğitim aldığım okul başta olmak üzere bazı üniversitelerde daha hiçbir açıklama yapmadı.

Genelde birçoğunuzun özel üniversite anlayışı “ parayı vererek okuyorsun ve sınavlarda hiçbir sıkıntı yaşamadan bitiriyorsun” oluyor. Fakat yanılıyorsunuz. Ücretli bir okulda eğitim aldım ve size birkaç sorunu anlatmak istiyorum. Geçen Bahar döneminde yaşanılan bir online sınavda sisteme yükleme yapılması ve el ile hesabın da dahil olduğu 15 dakika süre verildiğine şahit olmuştum. Ne yazık ki okulda yetkili kişilere söylendiğinde geri dönüş yapılarak soruna çözüm bulunacağı söylenmişti. Bunun üzerine Güz döneminde üniversitelerin online eğitime devam etmesi durumunda okullarda bazı kararlar alınarak öğrenciler mağduriyetlerinin giderilmesini umuyordu ki,  dersin öğretmeni ders esnasında “İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz, bana hiçbir şey olmaz” demesine rağmen Güz döneminde yine aynı şekilde bazı öğrencilerin mağdur olması kaçınılmaz oldu.

Geçtiğimiz Bahar döneminde mağdur olunan dersten bölüm başkanına bilgilendirme yapıldığında  sorunun çözüleceğini söylemesinin üzerine aynı öğretmenden Güz döneminin vize sınavında yine aynı mağduriyeti yaşayan öğrenciler olduğuna şahidim. Daha sonrasında ise finalde hem aynı öğretmenin hem de bölüm başkanının aynı şekilde sınav yaparak öğrencilerin mağduriyetlerine devam ettirdi. Bu durumda da tabi ki öğrencilerden fazla bir başarı beklenemez. Bu iki dersin sınıf ortalamasının birisi 37,29 diğerinin 26,68. Birçok öğrenci arkadaşımız ” Sınav kağıtlarımız kayıp mı?” diye düşünmeden de edemiyor, lakin öğrenci hayatları ömür boyu devam eder endişesiyle dillendiremiyor da.

Okulda tek yaşanılan sorun sınavların yapılış şekilleri değil tabi ki. Bir de sınavların açıklanma süreleri var. Herkesin bildiği gibi her sınavın bir açıklanma süresi vardır. Okulda bu durum biraz karışık olabiliyor. Çoğu üniversitenin Bahar döneminin başlama tarihi belli iken okumakta olduğum okulun daha vize sonuçlarının belli olmadığı dersler var.

Okuduğum okulun daha bahar dönemine ait nasıl bir yol izleneceği açıklanmadığı gibi daha Güz dönemimiz bitmedi. Fakat Bahar döneminin paralarının yatırılmaya başlandığına dair mesaj atıldı. Daha Güz döneminin eğitimini tamamlayamamışken, başlamak üzere olmayan dönemin parasını istemek ne kadar doğru? Daha doğrusu “sizin eğitiminize önem vermiyoruz sadece siz öğrencileri para kaynağı olarak görüyoruz” demenin farklı bir şekli değil gibi geliyor akıllara. Napolyon’un dediği gibi “para, para, para “ mıyız?

Bu haber toplam 372 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.