Üretici, tüketici ve sektör birlikte kazanacak

Üretici, tüketici ve sektör birlikte kazanacak
Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesi sayesinde üretici ve alıcı bir araya gelecek. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak,  Dijital Tarım Pazarı...

Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesi sayesinde üretici ve alıcı bir araya gelecek. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak,  Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesi sayesinde, değer fiyattan tüm alıcı ve üreticilerin buluşacağını, bu kapsamda üretici, tüketici ve sektörün birlikte kazanacağını ifade etti.

Neval Çolak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımda dijitalleşme adına önemli bir proje gerçekleştiriyor. Çiftçinin ürettiği ürünler, Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) projesiyle bundan böyle değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile DİTAP üzerinden buluşuyor.

DİTAP ile sözleşmeli üretimin kolaylaşacağını belirten Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, tarım ürünleri için üretim planlaması ve değer fiyattan ürün satılabilmesinin sağlandığını söyledi.

“HEM ÜRETİCİ, HEM TÜKETİCİ, HEM DE SEKTÖR KAZANACAK”

Saylak, DİTAP projesi ile hem üreticinin hem de sektörün kazanacağını vurgulayarak, “Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda uygulamaya konulan, Dijital Tarım Pazarı ile çiftçilerimizin ürettiği ürünler değer fiyattan alıcılar ile buluşacak.DİTAP sayesinde alıcılar, ürüne ödeyecekleri fiyatı önceden biliyor, üreticilerimiz de hasat sonrası ürünü kime ne fiyattan satacağını biliyor. Böylelikle değer zinciri korunarak istenen şart ve koşullarda üretim yapılabiliyor. Bu kapsamda üretici, tüketici ve sektör birlikte kazanacak. Üreticilerimizin elinde bulunan ürünler DİTAP üzerinden kolaylıkla satışa çıkartılabilecek. Yalnızca belirli bir il veya ilçe ile sınırlı olmaksızın, tüm Türkiye’ye ulaşacak. Üreticilerimizin en büyük sorunlarından biri olan pazarlama ve tanıtım sorununun çözülmesine de katkı sağlanmış olacak” dedi.

Üretici, tüketici ve sektör birlikte kazanacak

MUĞLA 1. SIRADA

Dijital Tarım Pazarı’nda, Türkiye genelinde imzalanan sözleşme sayısında Muğla’nın birinci sırada olduğunu belirten İl Müdürü Saylak, “İl Müdürlüğü olarak tüm ilçe teşkilatlarımızda DİTAP sorumlusu personellerimize, çiftçilerimizi DİTAP hakkında bilgilendirmek amacıyla eğitimler verildi. Personellerimiz yoğun olarak saha çalışmalarına başladı ve bu çalışmaların meyvelerini kısa bir zaman diliminde aldık. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

DİTAP için kullanım bedeli veya aidat gibi hiçbir ücret ödenmeyeceğini ifade eden Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü SAylak, “Kayıt olmak için e-devlet şifresi yeterli. Alıcılar MERSİS ve ESBİS sistemlerine kayıtlı, satıcılar ise, bakanlığımızın çiftçi kayıt sistemine kayıtlıdır. Böylelikle alıcı ve satıcı arasında güvenilir bir dijital ortam oluşturulmaktadır. Emeğinin karşılığını alabilmeleri için tüm üreticilerimizi Dijital Tarım Pazarı Platformu’na kayıt olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.