ÜRETİCİDEN ALINAN LİMONLAR TARTIŞMAYA YOL AÇTI

ÜRETİCİDEN ALINAN LİMONLAR TARTIŞMAYA YOL AÇTI
Bodrum Belediyesi’nin limonları satın almasının ardından, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile “Gördüğüm kadarıyla yine bir CE HA PE tiyatrosu sergileniyor, hem de çiftçi...

Bodrum Belediyesi’nin limonları satın almasının ardından, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile “Gördüğüm kadarıyla yine bir CE HA PE tiyatrosu sergileniyor, hem de çiftçi bile olmadığı apaçık biri üzerinden” ifadelerini kullandı. Başkan Aras’tan cevap gecikmedi. Aras, “Bu tiyatro değil, ithalat, beton ve müteahhit aşığı olan partinizin perişan ettiği çiftçilerimizden birine, destek olmak isteğimizdir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Muğla’da limon üreticiliği yapan Çağnur İs isimli vatandaş twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ürettikleri limonların dalında kaldığını, alıcı bulamadıklarını dile getirerek çağrıda bulundu.

Üreticinin twitter üzerinden siteminin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu limonları satın alarak İstanbul’da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma talebinde bulundu. İmamoğlu’nun limonları satın alma talebinin ardından Limon üreticisi Çağnur, limonların Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından satın alındığını Bodrum’da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını dile getirdi.

“İSTANBUL’DAN YÖNETİLYORSUN”

Bodrum Belediye’sinin limonları üreticiden alacağını duyurmasının ardından AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, olayın bir tiyatrodan ibaret olduğunu söyledi ve ‘ismi geçen üreticinin kooperatiflerde neden kaydı yok’ diye sordu.

İlçe Başkanı Osman Gökmen’in paylaşımı şöyle:

“Evet Sayın Ahmet Aras Başkan her şey bir tweetle başladı. Başkanım senin tarımsal işlerle ilgili yardımcıların buraların yabancısı olduğu için ben sana anlatayım. Ortaca, Dalaman ilçelerimizde yıllık ortalama 100.000 ton Limon hasatı yapılır.  Günde bölgeden 15 tır narenciye 12 tır nar tüm Türkiye’ye dağılır. Bölgede 4 plastik narenciye kasası imalatçısı, 4 nar suyu ve narenciye suyu tesisi vardır. Yine bölgede tüm dünyaya balık yumurtası ( havyar) ve yengeç gönderen ülkemizde örnek gösterilen Balıkçılık kooperatifi mevcuttur. Gelelim Bodrum’a 5.000 dönüm mandalina bahçesi olan ilçemizde ne Narenciye birliğine ne mandalina bahçesi sahiplerine hiç bir destek yokken Ortaca ilçesinde olduğu söylenen bir limon bahçesi sahibinden 30 ton limonu satın almışsınız. Sayın Başkanım ismi geçen kişi Çiftçi ise tarım ilçe müdürlüklerinde yada kooperatiflerde neden kaydı yok? Hatta bu sözde üretici Ortaca ‘da bile oturmuyor. Ben İstanbul’dan yönetiliyorsun deyince doğru söylediğimizin kanıtı. Gördüğüm kadarıyla yine bir “CE HA PE “ tiyatrosu sergileniyor, hem de çiftçi bile olmadığı apaçık biri üzerinden.”

BAŞKAN ARASTAN CEVAP GECİKMEDİ

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in paylaşımı sonrası, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Ahmet Aras, kendilerine ulaşan üreticinin kızı olduğunu ve üretilerin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtları bulunduğunu söyledi. Kayıtları paylaşan Başkan Aras, “hem sizden, hem de ‘Limonun suyu çıktı’ gibi trajikomik bir manşetle haber yaparak sizi mutlu edenlerden, lafı eğip bükmeden, mertçe bir özür beklenmektedir” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın paylaşımı şöyle: “Değerli Bodrumlular, hatırlarsanız 3 gün önce Muğlalı bir üreticimizin kilo basına 1 liraya bile alıcı bulamadığı için tarlada kalan 30 ton limonunu, tarladan toplama ve nakliye bizden olmak üzere, kilo basına iki liradan satın almıştık. Bu konuyla ilgili olarak, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı olan Sayın Osman Gökmen, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda bana hitaben, ‘Ortaca ilçesinde olduğu söylenen bir limon bahçesi sahibinden 30 ton limonu satın almışsınız. Sayın Başkanım, ismi geçen kişi çiftçi ise tarım ilce müdürlüklerin de ya da kooperatiflerde neden kaydı yok? Hatta bu sözde üretici Ortaca ‘da bile oturmuyor. Ben İstanbul’dan yönetiliyorsun deyince doğru söylediğimizin kanıtı. Gördüğüm kadarıyla yine bir CE HA PE tiyatrosu sergileniyor, hem de çiftçi bile olmadığı apaçık biri üzerinden’ demektedir. Simdi izninizle, sizlerin huzurunda kendisine cevap vermek istiyorum. Osman Başkan, annesinin mağduriyetini Twitter’dan paylaşarak konudan haberdar olmamızı sağlayan Çağnur İşler, TC. Ortaca Ziraat Odası’na 6052 sicil numarasıyla, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemine ise 48082631316 işletme numarasıyla kayıtlı olan Fatma İşler’in Muğla Üniversitesi’nce yüksek lisans yapan ve Ortaca ‘da annesiyle birlikte ikamet eden kızıdır. Yani, üretici olan kendisi değil, annesidir. Uzun lafın kısası, Muğlalı üreticimizin limonlarını satın almamız, sizin iddia ettiğiniz gibi ‘Çiftçi bile olmayan birinin üzerinden oynanan yeni bir CE HA PE tiyatrosu’ değil, ithalat, beton ve müteahhit aşığı olan partinizin perişan ettiği çiftçilerimizden birine, destek olmak isteğimizdir. Dolayısıyla hem sizden, hem de ‘Limonun suyu çıktı’ gibi trajikomik bir manşetle haber yaparak sizi mutlu edenlerden, lafı eğip bükmeden, mertçe bir özür beklenmektedir.”

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.