“Üreticilerin her zaman yanındayız”

 “Üreticilerin her zaman yanındayız”
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilere seslendi. İl Müdürü Saylak, “Bildiğiniz üzere Covid 19 Pandemi süreci kapsamında salgının kontrol altına alınması amacıyla tam kapanma süreci başladı. Maalesef...

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilere seslendi. İl Müdürü Saylak, “Bildiğiniz üzere Covid 19 Pandemi süreci kapsamında salgının kontrol altına alınması amacıyla tam kapanma süreci başladı. Maalesef ülke olarak zor günler geçirmekteyiz. Emin olun ki çalışanlarımızla birlikte sürecin başından sonuna kadar siz değerli üreticilerin her zaman yanında olacağız” dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilere seslenerek, tarım, hayvancılık, su ürünleri ve arıcılık ile ilgili üretim yapan tüm üreticilerin sokağa çıkma yasağından muaf gruplar içinde olduklarını belirtti.

İl Müdürü Saylak, önceki süreçlerde geçerli olan kuralların şu an içinde geçerli olacağını dile getirerek, muaf olan çiftçilerin yanlarında; Ziraat odasından çiftçi belgesi, çks belgesi (çiftçi kayıt sistemi belgesi), hbs belgesi( hayvan kayıt belgesi), aks belgesi ( arıcılık belgesi), öks, süks, balıkçılık yapanların balıkçı ruhsat teskeresi vb. herhangi birini bulundurmaları kaydıyla çalışmaya devam edebileceklerini ifade etti.

Ayrıca birinci derece akrabaları ve çalıştıracakları işçiler gidecekleri güzergah üzerinde bulunmak şartıyla İl/İlçe İçinde beraber seyahat edebileceklerini belirten İl Müdürü Saylak, “Bu konuda İl ve İlçe Müdürlükleri olarak her türlü kolaylığı sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Ama maalesef bu durumu kötü niyetli kullananlara karşıda dikkatli olmamız gerekir. Buradan siz değerli üreticilerimizin mağdur olmaması için art niyetli kişilere karşı denetim ve yatırımlarında artacağının bilgisini vermek isterim. Başta kendimizin, sevdiklerimizin ve toplumun sağlığı için herkesi duyarlı olmaya, maske mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyorum. Lütfen mecbur olmadıkça çıkmayın, evde kalın ki biz üretime devam edebilelim” dedi.

Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.