“Üreticiye fide ve fidan desteği devam edecek”

“Üreticiye fide ve fidan desteği devam edecek”
Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Tıbbi ve Aromatik Bitki Zenginliğinin Artırılması” projesi kapsamında Aralık ayı içerisinde üreticilere...

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Tıbbi ve Aromatik Bitki Zenginliğinin Artırılması” projesi kapsamında Aralık ayı içerisinde üreticilere 52 bin lavanta fidesi, Bin 500 defne ve 3 bin keçiboynuzu fidanı dağıttı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray fide ve fidan desteğinin devam edeceğini söyledi.

Neval Çolak Arslan

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2019 yılında başlatmış olduğu “Tıbbi ve Aromatik Bitki Zenginliğinin Artırılması” projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) desteği ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonu ile Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere Aralık ayı içerisinde 52 bin lavanta fidesi, Bin 500 defne ve 3 bin keçiboynuzu fidanı dağıtıldı.

Üreticilerin alternatif gelir getirici yeni bitki çeşitleri ile ekonomik anlamda gelirlerinin artırılması hedeflenen proje kapsamında; Fadıl, Yerkesik, Kıran, Yeşilyurt, Dağpınar, Kuyucak, Zeytin, Sarnıç ve Algı Mahallelerinde Itri ve Tıbbi Bitki fide ve fidanları dağıtılarak dikimleri gerçekleştirildi.

Pandemi süresince üretecinin yanında olduklarını söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray her daim üreticinin yanında olacağını belirtti.

Kuray, “Siz yeter ki üretmek isteyin ve üretin. Üreticilerimizden gelen taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Fidan ve fide desteği devam edecek. Üreticilerimiz bu ürünlerini yetiştirdiklerinde, bu ürünleri görmeye gelen yerli yabancı turistlere ürettikleri çam balı, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlerini rahatlıkla satmalarına imkân sağlanacaktır. Bu bitkilerin temininde desteklerini esirgemeyen Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı, Menteşe Kaymakamı Sayın Caner Yıldız ve İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 473 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.