Ustalar belgelerini aldılar

Ustalar belgelerini aldılar
Üye işletmelerinin ve çalışanlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri amacıyla mesleki yeterlilik sınavları düzenlemeye devam eden Fethiye...

Üye işletmelerinin ve çalışanlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri amacıyla mesleki yeterlilik sınavları düzenlemeye devam eden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nca sınavları başarı ile tamamlayan ustalara belgeleri törenle verildi.

Arıcan törende yaptığı konuşmada, Oda üyelerinin ve çalışanlarının yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş işbirliğinde yapılan belgelendirme sınavlarında başarılı olan duvarcı, seramik karo kaplamacı, ısı yalıtımcı, betonarme demircisi, ahşap kalıpçı ustalar sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama alanında gerçekleştirilen, Duvarcı(Seviye 3), Seramik Karo Kaplamacı(Seviye 3), Isı Yalıtımcı(Seviye 3), Betonarme Demircisi(Seviye 3),Ahşap Kalıpçı (Seviye 3), alanında yapılan sınavlar sonucunda toplamda 19 aday; uygulamalı ve yazılı sınavlarda başarılı olarak belge almaya hak kazandı.

Başarılı olan adaylara Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartları, 18 Ekim 2017 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan tören ile teslim edildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan törende yaptığı konuşmada, bu tür yasal düzenlemelerin Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde hayata geçirildiğini belirterek Oda üyelerinin ve çalışanlarının yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Arıcan, “2017 yılı içerisinde sınav kaydı yaptırarak sınavları başarı ile tamamlayan kişilere ödedikleri sınav ücretleri iade edildi. 2018 yılında da sınavları başarı ile tamamlayan kişilere sınav ücretlerinin yarısı iade edilecek. Bu uygulama 2019 yılında kaldırılacak ve sınav ücretlerinde herhangi bir iade olmayacak.” dedi.

Konuşmanın ardından Akif Arıcan, başarılı adayları tebrik ederek Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belgelerini takdim etti.

Mesleki Yeterlilik 5544 ayılı Yasa İle Zorunlu Hale Getirildi

5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu kapsamında 2015 ve 2016 tarihinde yayımlanmış olan tebliğler ile tehlikeli ve çok tehlikeli 48 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmişti.

İş yaşamını ve ilgili meslek dallarında çalışanları oldukça yakından ilgilendiren bu zorunluluk kapsamında, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendiril miş kuruluşlar sınav ve belgelendirme hizmeti vermeye devam ediyor.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.