“USTALARA SAYGI” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

“USTALARA SAYGI” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR
Türkiye’de fotoğrafı sanata dönüştüren fotoğraf sanatçılarının eserleri, Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergide, aralarında Ara Güler, Ersin Alok ve Gültekin Çizgen’in de bulunduğu 8...

Türkiye’de fotoğrafı sanata dönüştüren fotoğraf sanatçılarının eserleri, Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergide, aralarında Ara Güler, Ersin Alok ve Gültekin Çizgen’in de bulunduğu 8 büyük fotoğraf ustasının 1950-1960 yılları arasında çektiği İstanbul fotoğrafları yer alıyor.

Türk fotoğrafçılığının büyük ustalarının eserleri, Esat Yargıcı küratörlüğünde, Luca Fine Art Galeri, ünlü fotoğrafçılar, Bodrum Belediyesi ve Milta Bodrum Marina’nın destekleriyle İZEV İstanbul Zihinsel Engelliler İçi Eğitim ve Dayanışma Vakfı yararına “Ustalara Saygı” adıyla bir araya getirildi. İstanbul fotoğraflarından oluşan sergi, 5-15 Kasım 2021 tarihleri arasında Marina Yacth  Clup bünyesinde açılan meRQez ART Alternatif Sanat Mekanı’nda gezilebilecek.

“Ustalara Saygı”, İstanbul’u fotoğraf makineleri ile selamlayan, sıra dışı estetik bakış açıları ile İstanbul’u bir sanat yapıtına dönüştüren fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşuyor. Sergide, her biri Türk fotoğrafçılığının sembol ismi olan 8 usta sanatçı yer alıyor: Ara Güler, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Ozan Sağdıç, Şemsi Güner ve Yıldız Moran.

Sergi, fotoğrafın büyük ustalarının dünyaya bakışını, görsel ve sanatsal yaklaşımlarını anlamak için kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. Bunun yanında sergiden elde edilecek gelir bağışlanacak ve toplumsal farkındalık ve destek projeleriyle 32 yıldır özel gereksinimli bireylere yönelik çok yönlü hizmet veren İZEV’in eğitim faaliyetlerine fon oluşturulacak.

meRQez ART Alternatif Sanat Mekanı’nda düzenlenecek olan sergi, 5-15 Kasım 2021 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Sergi 5 Kasım Cuma akşamı, saat 18:00’de gerçekleşecek kokteyl ile açılacak.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.