“USUL YANLIŞ ESAS DOĞRU”

“USUL YANLIŞ ESAS DOĞRU”
BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Bodrum ilçesinde yıllardır çözüme kavuşamayan altyapı sorunu derinleşmeye devam ediyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tarihi su sarnıcının üzerine yazılan “Bodrum bu yolları hakketmiyor”...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Bodrum ilçesinde yıllardır çözüme kavuşamayan altyapı sorunu derinleşmeye devam ediyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tarihi su sarnıcının üzerine yazılan “Bodrum bu yolları hakketmiyor” fotoğrafını paylaşarak “Şikayetlerinizin başımın üzerinde yeri var fakat, tescilli tarihi mirasımızın üzerinde yok ve asla olamaz” dedi. Paylaşımın altına gelen yorumlarda ise birçok vatandaş usulün yanlış esasın doğru olduğunu dile getirdi.

Bodrum’da yıllardır alt ve üstyapı sorunlarının çözüme kavuşturulamaması halkı canından bezdirdi. Yollarda oluşan çukurlar nedeniyle vatandaşlar araçlarının zarar görmesinden, herhangi bir kazaya sebebiyet olabileceğinden şikayetçi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İnstagram üzerinden yaptığı paylaşımda “Bodrum bu yolları hakketmiyor” yazısına tepki gösterdi. Aras, “Bu görüntünün bir Bodrumluya ait olduğunu düşünmek bile istemeden, Bodrum'da yaşayan herkesten, bir ricada bulunmak istiyorum. Şikayetlerinizin başımın üzerinde yeri var fakat, tescilli tarihi mirasımızın üzerinde yok ve asla olamaz. Lütfen, yasalarımıza göre de suç olan bu görüntüleri tekrarlamayalım çünkü; bizim en büyük servetimiz, tarihi ve doğal değerlerimiz” ifadelerini kullandı.

“DİKKATİNİZİ ANCAK BU ŞEKİLDE ÇEKEBİLMİŞ”

Vatandaşlar tarafından Aras’ın paylaşımının altına gelen yorumlar ise usulün yanlış esasın doğru olduğu yönünde. Birçok vatandaş tarihi sanıca yazı yazılmasının yanlış olduğunu fakat Bodrum’un hasarlı yolları hakketmediği ifade edildi.

Vatandaşların tepkilerinden bazıları şu şekilde:

“Üzülerek söylüyoruz yapılan çalışmanın biten noktalarda hiç bir çalışma görünmüyor her gün bu yoldan geçiyorum ve araçlarımızın ses gelmeyen yeri kalmadı yağmurlar başladı daha büyük felakete yol açmadan lütfen hızlı çözüm ilan ediniz”

“Usul yanlış tarihi yapılara maalesef bu şekilde yazı yazmaları doğru değil, Ancak siz hiç Kadıkalesi yoluna geldiniz mi? O yolların halini gördünüz mü? Yazan kişi sizin dikkatinizi ancak bu şekilde çekebilmiş. İnşallah bu yazıyı dikkate alır ve en kısa sürede bodruma yakışmayan bu yollar yapılır. Ya da en azından tamir edilir”

“Başka türlü duyuramamış kendisini vatandaş herhalde, maalesef kızamadım bile. Özellikle Bodrum, CHP belediyeciliğinin vitrini olması gereken yerlerden biri. Düşünsenize Türkiye’nin her yerinden gelen insanların düşündüğü ilk şey "CHP yine yolların içine etmiş".. Altyapı çalışmaları tabi ki çok büyük hizmet ama yolların bu hale gelmesi o büyük hizmeti maalesef gölgeliyor. Yollardan yakınmayan insan yok. Turgutreis Gümüşlük yolu Vietnam gibi. Bir CHP’li olarak utanıyorum maalesef”

“BODRUM YILLARDIR İHMAL EDİLMİŞ”

Vatandaşların yol tepkilerinin ardından Aras, yaptığı açıklamada Bodrum’un yıllardır ihmal edildiğini dile getirdi. Aras, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bodrum yıllardır ihmal edilmiş ve sorunlu altyapı çalışmalarına yeni başladı, Bodrum Belediyesi, Büyükşehir, Turizm Bakanlığı, AYDEM, TELEKOM aynı anda nüfus artışının ve hızlı büyümenin getirdiği sorunları gidermek için el birliğiyle çalışıyor. Bu da ister istemez bizleri mağdur ediyor. Çünkü tadilat yapılan bir evin içerisinde yaşamaya çalışır gibiyiz. Çalışma biten yollarımızı yapıyoruz. Ancak daha alacak çok yolumuz var. Yaşanan rahatsızlık ve olumsuzluklar adına tüm Bodrum halkından özür diliyorum. Çalışmalar bittiğinde sizlere layık yolları yapacağız ve çekilen sıkıntılar geride kalacak. Belediyemiz sizlere hizmet etmek için büyük bir çaba ve azimle çalışıyor.”

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.