Uzman isimden altın ve dolar yorumu: Önlem alınması gerekiyor...

Uzman isimden altın ve dolar yorumu: Önlem alınması gerekiyor...
Piyasalarda yaşanan ani dalgalanmalar tüm yatırımcıların dikkatine çekmiş durumda. Ünlü ekonomist Evrim Devrim Zelyut yaşanan son gelişmeleri yorumladı, önlem alınması çağrısında bulundu.

Karar Gazetesi'nin haberine göre, Çoğu yatırımcı birikim yapmak amacıyla elindeki parasını güvenilir liman olarak adlandırılan altına ya dolara yatırıyor. Bunun yanı sıra son yıllarda popülaritesi artan kripto para ve borsa alanı da yatırımcıların gözdesi haline gelirken mayoyla son dönemde yaşanan İran ve İsrail arasındaki gerilim sonrasında piyasada ciddi dalgalanmalar meydana geldi. Sert düşüş ve çıkışlar yaşanırken yatırımcıların kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Bu kapsamda uzmanların değerlendirmeleri merak edilirken Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, önemli açıklamalarda bulundu.

“SIKINTILI GÜNLER KAPIDA” DİYEREK DUYURDU

Kamu Son Haber'de yer alan habere göre, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, "Devleti yönetenler önlem alırsa buradaki beladan sıyırma şansımız var, ama önlem alınmazsa arkadaşlar hakikaten kurda çok sıkıntılı günler karşımıza çıkacak” dedi.

“DOLAR KURU BEKLEYENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYABİLİR”

Zelyut, Ocak, Şubat, Mart aylarında 3 aylık açığın 513,4 milyarlık bir açık olduğunu ifade etti. Söz konusu bu açığın yüzde 105 arttığını söyleyen uzman isim, faiz giderlerinin de yüzde 105 arttığını belirtti. Faiz giderlerinde ise 3 ayda 250 milyar lira harcandığını anlatarak, “Bu da 148 milyarlık bir artış demek. Bu rakamlar artmaya devam ediyor. Dolayısıyla, bugüne kadar doları 41 ve 43 seviyelerinde tutacak modelimiz, jeopolitik sıkıntılar ve dış sermaye girişlerini azaltarak bir sorun yaratabilir. Bu durumda sonuç 41-43 arası bir dolar kuru bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Rakamlar yukarıya doğru gidebilir. Bu durumda yapılması gereken işler var. Bireyler ve şirketler bu tabloları ve rakamları görüp durumlarına göre önlem almalılar” diye konuştu.

UZMANINDAN ÖNLEM ÇAĞRISI

Zelyut, “Dolar kurunu 41-43 aralığında tutabiliriz. Ancak, bireyler veya şirketler bu önlemi alamazlar. Bu nedenle hükümetin gerekli adımları atması gerekmektedir. Yıl sonunda dolar kurunu 41-43 arasında tutmak istiyorsak, bu önlemleri şimdiden almalıyız” ifadelerini kullandı.

Altınla alakalı açıklamalarda da bulunan uzman isim, “Altın gücünü biliyorsunuz, jeopolitik sıkıntılardan alıyor. İsrail'den sıkıntılı haberler gelmeyecekse altında bir yataya bağlama süreci oluşabilir” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:KARAR

Bu haber toplam 352 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.