Vali Çiçek, Dalaman’da demokrasi nöbetine katıldı

Vali Çiçek, Dalaman’da demokrasi nöbetine katıldı
Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda başlayan demokrasi nöbetinde dün gece Dalaman’lı vatandaşlara destek verdi....

Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda başlayan demokrasi nöbetinde dün gece Dalaman’lı vatandaşlara destek verdi.

Demokrasi nöbetine vatandaşlara Muğla Valisi Amir Çiçek’in yanı sıra Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalaman Garnizon Komutanı Albay Murat Selçuk Çöl, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri eşlik etti.

Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Törende yaptığı konuşmada gelecek nesillerin 15 Temmuz’u okuduğunda atalarını iyi bir şekilde anacağını vurgulayan Vali Çiçek, “Bugün burada, vatan, millet ve demokrasimiz için bir olan Dalaman var. Hepinize teşekkür ediyor ve sizleri kutluyorum. 15 Temmuz demokrasimizin var oluşunun gidip geldiği dakikaların, saatlerin geçtiği bir zamandır. Tarih bunu yazacaktır. Gelecek nesillerimiz, torunlarımız bu dönemi okuyacaklar ve şunu diyecekler: ‘Ecdadımız ne kadar iyiymiş ki vatanın bütünlüğünü, milletin birliğini, bayrağın dalgalanmasını sağlamış ve demokrasiyi yaşatmışlar.’ Gelecekte torunlarımız bizleri en güzel duygularla anacaklar” diye konuştu.

Darbe girişiminin olduğu gecede yaşananlarını anlatan Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: “15 Temmuz’da Muğla, Türk milleti tüm Türkiye güzel bir tarih yazdı. O gece vatan için şehit olmuş şehidimizin kızının, bu vatan için kanını akıtmış gazimizin oğlunun düğünündeydim. Düğün sırasında darbe girişiminin olduğunu öğrendim. O an devletin başı Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris’te misafir olduğu aklıma geldi. Oraya nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Gücümüz neydi? Öncelikle vatandaşımızın bayrağına, milletine, Cumhurbaşkanına sahip çıkmasına güveniyordum ve de gücümüzü buradan alıyorduk. Emniyet Müdürümüze tüm polislerimizin silahlarını alıp Marmaris’e geçmesi yönünde talimat verdim. Bende hemen yola çıktım. Kısa süre içinde Cumhurbaşkanımızın yanına ulaşarak Türkiye ve Muğla adına onun korunması sorumluluğumu yerine getirdim. Marmaris’te Cumhurbaşkanımızla bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımıza polisimiz, vatandaşımız ve canımızla sizin için her şeyi yaparız dediğimde yaşadığımız duyguları anlatamayacağım. Cumhurbaşkanımız bir an evvel meydanlarda vatandaşlarıyla bir araya gelmek istedi. Cumhurbaşkanımızla vatandaşların bir araya gelmesi Türkiye’nin birlik ve beraberliği devam ediyor demekti. Cumhurbaşkanımız vatandaşına ulaşarak Ben Başkomutanım haydi meydanlara gelin bende meydanlara geliyorum dediğinde zafer o an kazanıldı. Vatandaşlar Cumhur reisi ile buluştu ve demokrasimizi, millet iradesini korudu.”

Askerlerin içinde yetişen ihanet çetelerinin demokrasiye karşı hain planlar yaptığını vurgulayan Vali Çiçek, “Vatanımızı, milletimizi koruyan askerlerimizi bu ihanet çeteleri ile karıştırmayalım. Bunlar askerlerin içinde asker kılığına bürünmüş olan vatan, millet düşmanıdır. Bizim askerlerimiz bu vatanın dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanın savunucusudur” dedi.

Bu haber toplam 1113 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.