Vali Civelek: "10 bin 372 ailenin ihtiyacı karşılandı"

Vali Civelek: "10 bin 372 ailenin ihtiyacı karşılandı"
Coronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların evden dışarı çıkmalarının...

Coronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların evden dışarı çıkmalarının kısıtlanması sonrasında, vatandaşların zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Muğla’da Vefa Koordinasyon Grubu ve Vefa İletişim Merkezleri oluşturularak vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda uygulamanın başladığı günden bugüne kadar 10 bin 372 aileye “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından hizmet sağlandı.

Haber Merkezi

Muğla’da Vefa Koordinasyon Grubu ve Vefa İletişim Merkezleri 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart Pazar gününden itibaren il genelinde 112, 155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden hizmet talep eden 10 bin 372 aileye “Vefa Koordinasyon Grubu” tarafından hizmet sağlandı.

Bu kapsamda tek başına yaşayan, zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşlar 112, 155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden Vefa İletişim Merkezlerine ulaşıyor, vatandaşların talepleri ekiplerce yerine getiriliyor.

Vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi ve herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için il merkezinde ve ilçelerde Vefa Koordinasyon Grupları çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Vefa Koordinasyon Grupları tarafından vatandaşların gıda ihtiyaçlarının yanı sıra; temizlik malzemesi, maaş ödemesi, evde bakım hizmetleri ve ilaç desteği gibi talepleri de karşılanıyor.

Valilik koordinasyonunda, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla Kaymakamlıklar, Emniyet ve Jandarma birimleri, yerel yönetimler, Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Kızılay ve muhtarlar arasında iş birliği, ekiplerce 24 saat esasına göre hizmet veriliyor.

Coronavirüs ile mücadelenin Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla’da da tüm hızıyla devam ettiğini belirten Vali Civelek, “Vatandaşlarımız bana bir şey olmaz demesin. Bu mücadelede önemli olan vatandaşlarımızın tüm tedbirlere uymasıdır. Vatandaşlarımızın evde kal çağrısına riayet etmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Kamuda ve özel sektörde esnek çalışılması konusunda karar uyguluyoruz. Coronavirüsle mücadele kapsamında tüm taraflar var gücümüzle çalışıyoruz. Bu mücadelemize kurallara uyarak destek olan vatandaşlarımıza, Vefa Koordinasyon Grubu çalışanlarımıza, Emniyet ve Jandarma ekiplerimize ve sağlık personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.