Vali Civelek kadın işçilerle bir araya geldi

Vali Civelek kadın işçilerle bir araya geldi
Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe’nin Yerkesik Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve kadın istihdamına katkı sağlayan mermer fabrikasını ziyaret ederek,...

Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe’nin Yerkesik Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve kadın istihdamına katkı sağlayan mermer fabrikasını ziyaret ederek, Mesleki Eğitim Kursunu tamamlayan kadın kursiyerlere sertifika verdi.

Muğla’nın Menteşe İlçesi Yerkesik Mahallesi’nde faaliyet gösteren mermer fabrikasını ziyaret ederek, Mesleki Eğitim Kursunu tamamlayan kadın kursiyerlere sertifika verdi. Dekoratif mermer üretimi, yer ve duvar döşemesi fabrikasını ziyaret eden Vali Civelek kadın işçilerle bir araya geldi.

Vali Civelek, kadınların mesleki becerilerinin arttırılarak istihdam edilebilirliklerinin sağlanması, refah seviyelerinin yükseltilmesi, aile içindeki konumlarının güçlendirilmesi ve toplumsal yaşamın her alanında yer almalarının ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yerkesik Mahallesi’nde 2006 yılından itibaren taş ve mermere şekil vermek suretiyle dekoratif mermer üretimi, yer ve duvar döşemesi konusunda faaliyet gösteren firma tarafından 2013 yılından itibaren Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Kursları kapsamında deneyim ve tecrübe kazanan 79 vatandaşın sektörde istihdamlarının sağlandığı ve halen 8 vatandaşın yüzey süslemeciliği mesleğinde istihdam garantili eğitim aldığı bildirildi.

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.