Vali Civelek’ten, Bayır pazarı ziyareti

Vali Civelek’ten, Bayır pazarı ziyareti
Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe’nin Bayır Mahallesinde bulunan üretici pazarını ziyaret ederek, alınan tedbirleri yerinde inceledi.Muğla Valisi...

Muğla Valisi Esengül Civelek, Menteşe’nin Bayır Mahallesinde bulunan üretici pazarını ziyaret ederek, alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Coronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde Menteşe’nin Bayır Mahallesinde bulunan üretici pazarını ziyaret etti.

Tek tek gezdiği tezgâhlardaki pazarcı esnafına hayırlı ve bol kazançlar dileğinde bulunan Vali Civelek, esnafı kontrollü normalleşme süreci ile birlikte alınan tedbirler hakkında bilgilendirdi.

Pazar yerinde alınan tedbirlere riayet eden esnaf ve vatandaşlara teşekkür eden Vali Civelek, toplum sağlığını tehdit eden salgından korunmak için sosyal mesafe kuralına uymanın, maske kullanmanın ve el hijyenine dikkat etmenin önemine değindi.

Pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Civelek, Pazar yerinin çevresinde bulunan esnafa da hayırlı kazançlar temennisinde bulundu.

Vali Civelek pazar ziyaretinin ardından Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Muğla’nın Saklı Çeyiz Sandığı Projesi” kapsamında Bayır Mahallesinde faaliyet gösteren dokuma eğitim ve üretim atölyesini ziyaret etti.

Unutulmaya yüz tutmuş dokumayı tekrar canlandırmak, usta çırak ilişkisi kurarak gençlere bilgileri aktarmak, dokumayı el sanatları ile daha dikkat çekici hale getirmek, kullanım alanlarını genişletmek ve geçim kaynağı oluşturmak amacıyla yürütülen proje kapsamında 10 kadına istihdam sağlandı.

Vali Civelek, kadınların toplumsal yaşamın her alanında konumlarının güçlendirilmesini, mesleki bilgi-beceri kursları ile meslek sahibi olmalarını, gelir elde edici aktiviteler gerçekleştirmelerini çok önemsediklerini ifade etti.

Vali Civelek atölyede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak, kadınlarla bir süre sohbet etti.

Bu haber toplam 783 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.