Vali Civelek’ten Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Vali Civelek’ten Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Muğla Valisi Esengül Civelek yazılı bir mesaj yayınladı.Vali Civelek mesajında; “Türkiye’nin Birleşmiş...

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Muğla Valisi Esengül Civelek yazılı bir mesaj yayınladı.

Vali Civelek mesajında; “Türkiye’nin Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden biri olarak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer alması, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli adımlar atması bu konudaki hassasiyetinin göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

Muğla Valisi Esengül Civeleğin mesajının devamı şu şekilde; “Birleşmiş Milletler tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edilen “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” ile İnsan Hakları kavramı, tüm dünya için geçerli olan evrensel bir boyut kazanmıştır. Dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları, sadece belli bir kesimin değil, tek tek her insanın eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu garanti altına almıştır. Tüm insanların sahip olduğu hak ve özgürlüklerin kullanılması, toplumsal yaşamda huzurun sağlanması için devletin gösterdiği gayretli çalışmalarla birlikte bireylerinde insan hak ve hürriyetlerinin kullanılmasına saygı ve hoşgörü göstermeleri büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle insan haklarına özgü evrensel değerlerin korunup, geliştirilmesini sağlamak hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Bu vesileyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün insan hakları konusunda toplumsal bilincin artmasına, farkındalık, duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlamasını diler, barış, sevgi ve kardeşliğin hâkim olduğu, huzur ve güven dolu bir yaşam temenni ederim.”

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.