Vali Civelek’ten Engelliler Günü Mesajı

Vali Civelek’ten Engelliler Günü Mesajı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğla Valisi Esengül Civelek bir mesaj yayınladı.Vali Civelek mesajında, toplumumuzun önemli bir parçasını...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğla Valisi Esengül Civelek bir mesaj yayınladı.

Vali Civelek mesajında, toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli bireylerin durumlarına dair sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık tarihi ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir ifadelerini kullandı.

Vali Civelek’in mesajının devamı şu şekilde; “ Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli bireylerin durumlarına dair sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 1992 yılından bu yana 3 Aralık tarihi ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım, tüm bireylerin en temel hakkıdır. Bu nedenle engelli bireylerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması ve engelli bireylerin her alanda, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmesi gerekmektedir. Son yıllarda gerçekleştirilen yasal düzenlemeler çerçevesinde engelli bireylerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırıcı çevresel ve mekânsal düzenlemelerin yapılması, sosyal, kültürel, sportif aktiviteleri gerçekleştirebilme imkânlarının sağlanması ve çeşitli desteklerle yarınlarının güvenceye alınması konularında sağlam ve kararlı adımlar atılmıştır. Her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.