Vali Orhan Tavlı  “İlimiz uluslararası spor organizasyonlarına başarı ile ev sahipliği yapmıştır”

Vali Orhan Tavlı   “İlimiz uluslararası spor organizasyonlarına başarı ile ev sahipliği yapmıştır”
2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası 5. Yarışı Türkiye Rallisi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 18-20 Eylül 2020 tarihleri arasında...

2020 FIA Dünya Ralli Şampiyonası 5. Yarışı Türkiye Rallisi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 18-20 Eylül 2020 tarihleri arasında Marmaris ve Datça’da gerçekleşti.

Dünya Ralli Şampiyonası 5. Yarışı Türkiye Rallisinin final ve ödül töreninde açıklamalarda bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı, “İlimizin sahip olduğu tarihi, kültürel varlıkları, dört mevsim spor yapılmasına elverişli iklim koşulları, deniz, dağ, ırmak, göl, orman, kanyon, mağara gibi coğrafi zenginlikleri ve ulaşım imkânlarının kolaylığı sayesinde spor turizmi potansiyeli oldukça yüksektir. Tüm bu elverişli koşullar sayesinde ilimiz pek çok spor organizasyonu için önemli bir cazibe merkezi haline gelmiş ve son yıllarda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına başarı ile ev sahipliği yapmıştır.  Bunlardan en önemlisi hiç şüphesiz Dünya Ralli Şampiyonasıdır.” dedi.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2003 yılından bu yana Türkiye’de organize edildiğinden bahseden Vali Orhan Tavlı, “Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye Rallisine ülkemiz dokuzuncu kez ev sahipliği yaparken, ilimiz üst üste üçüncü yılda bu dev organizasyona ev sahipliği yaptı. Dünyanın en hızlı pilotlarının nefes kesen mücadelelerine sahne olan organizasyon 19 ülkeden 130 sporcu ve 65 otomobilin katılımıyla gerçekleşirken, 155 ülkenin televizyonları vasıtasıyla tüm dünyaya ulaştırıldı. Bu sayede Muğla, Marmaris ve Datça’nın eşsiz doğası ve güzelliği tüm dünyaya tanıtılmış oldu. İlimizin uluslararası medyada tanıtımının yapılmış olması, ilerleyen dönemlerde ilimize yönelik ziyaretçi sayısının artmasına olumlu etkilerinin olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Vali Orhan Tavlı, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl yarışların seyircisiz olarak organize edildiğini ifade ederken, Marmaris’in yaklaşık bir hafta boyunca 15 ülkeden 105 basın mensubunu ve yaklaşık 450 yabancı konuğu misafir ettiğini söyledi.

Spor turizminin, ilimiz turizminin on iki aya yayılması, sürdürülebilirliği ve ayrıca ilimizin etkin bir tanıtımı için önemli fırsatlar sağladığını belirten Vali Orhan Tavlı, “Günümüzde spor turizmine olan ilgi giderek artmaktadır. Bu nedenle ilimizde spor turizminin uzun vadeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla emin adımlarla, planlı, programlı bir turizm politikasıyla uluslararası platformlarda ilimizin rekabet edebilirlik düzeyini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.