Vali Orhan Tavlı, Karaca’yı ziyaret etti

Vali Orhan Tavlı, Karaca’yı ziyaret etti
Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade-i ziyaretler kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.Vali Orhan Tavlı’ya Kaymakam Eyüp Fırat eşlik etti. Belediye Başkanı Alim Karaca, Vali Orhan Tavlı’yı Belediye binası...

Muğla Valisi Orhan Tavlı, iade-i ziyaretler kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Vali Orhan Tavlı’ya Kaymakam Eyüp Fırat eşlik etti. Belediye Başkanı Alim Karaca, Vali Orhan Tavlı’yı Belediye binası önünde karşıladı. Vali Tavlı ve beraberindekiler zabıta personeline selam verdikten sonra Karaca’nın makamına geçtiler. Basın mensuplarının fotoğraf almasıyla birlikte Vali Tavlı, Karaca ile görüşmelerde bulundu. Vali Orhan Tavlı ardından Fethiye Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Vali Orhan Tavlı gün boyu Fethiye’de iade-i ziyaretlerini sürdürdü.

UYSAL, “AŞILARIN YAPILMASI KONUSUNDA TALEBİMİZ OLDU”

Vali Tavlı Fethiye Otelciler Birliği’ne de ziyarette bulundu. FETOB Başkanı Bülent Uysal, Fethiye turizmiyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları, çözümleri konusunda Vali Orhan Tavlı’ya bilgiler aktardıklarını iletti. Vali Tavlı’ya Fethiye’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Uysal, “Mümkün ise, turizm bölgelerimizin bir an önce aşılarının (covid-19) yapılması konusunda talebimiz oldu” dedi.

“FETHİYE’NİN SORUNLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER AKTARDIK”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Valimiz atandığı zaman kendisini ziyaret etmiştik. Bugün bizlere iade-i ziyarette bulundular. Bu vesile ile Fethiye’nin temel sorunlarıyla ilgili kendisine bilgiler sundum. İlgili bakanlıklar ile bu sorunların çözümü konusunda destek vereceğini söylediler. Antik Tiyatro ile ilgili de bir çalışma yapılacağını ifade etti. Amintas’da bir çalışma yapılması, Fethiye kalesinin restorasyonu ilgili düşüncelerimizi aktardık. Fethiye’ye kültürel anlamda gelen turistlerin rahatlıkla gezmelerini sağlayacak bir alan oluşturulması konusunda kendisine sunumlarımızı yaptık” dedi.

“FETHİYE’NİN 3 TEMEL SORUNU VAR”

Karaca körfezin temizlenmesiyle ilgili konuyu da Vali Tavlı’ya aktardıklarını belirterek, “Körfez taramasından önce DSİ kanalları (Mut Deresi gibi) ile gelen alüvyonları engellemesinin önemli olduğunu ifade ettik. Bunlardan sonra körfezin temizlenmesiyle ilgili projeye geçilmesi gerekildiğini belirtik. Aynı zamanda tersanenin taşınmasıyla ilgili düşüncelerimizi söyledik. Kaçak inşaatla ilgili sadece Fethiye’de değil, Türkiye’de kaçak inşaatların sayısı arttı. Bakan beyin talimatıyla önümüzdeki günlerde yıkımlar başlayacak. Bunların önüne geçilmesi için 41 mahallede bütüncül bir imar planı talebinde bulunduk. Fethiye’nin en önemli 3 sorunu, bütüncül imar planı, körfezin temizlenmesi, tersanenin taşınmasıdır. Bu konularda kendilerine bilgiler aktardık. Fethiye’nin bu temel sorunlarını Fethiye Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıklarımız ile hep birlikte çözeriz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 352 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.