Vali Tavlı AFAD çalışmalarını değerlendirdi

Vali Tavlı AFAD çalışmalarını değerlendirdi
Kurumların faaliyetleri, hizmetleri ve projeleri ile ilgili bilgi almaya devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde...

Kurumların faaliyetleri, hizmetleri ve projeleri ile ilgili bilgi almaya devam eden Muğla Valisi Orhan Tavlı, bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) incelemelerde bulundu ve il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Fethi Özdemir’in de bulunduğu toplantıda AFAD Müdür Vekili Cengiz Çavuş tarafından; Kuruluş mevzuatı ve teşkilat yapısı, hizmet binası, hizmet araçları, personel durumu, ödenek durumu, TAMP ve AYDES Sistemi, risk haritaları ve sayısallaştırmalar, arama-kurtarma ve sivil savunma, eğitim hizmetleri, devam eden hak sahipliği ve inşaat işlemleri, ihtiyaçlar, sorunlar ve çözüm önerileri hakkında sunum yapıldı.

Vali Orhan Tavlı, halkımızın afetlerle ilgili bilgilendirilmesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile detaylı bir çalışma yapılarak tüm ilçelerdeki okullarda afet bilinci eğitimi yapılması, Muğla’da herhangi bir afet durumunda kurumların çalışmalarını AFAD İl Müdürlüğü koordinesi ve rehberliğinde yapmasına vurgu yaparak, afetlerle ilgili tüm tedbirlerin gözden geçirilerek ilimizin olası afetlere en iyi şekilde hazırlanması için gereken tüm tedbirlerin alınması konusunda talimat verdi.

Toplantıda il merkezine uzak bölgelerde meydana gelebilecek olası olaylara en hızlı şekilde müdahale edilmesi amacıyla belli bölgelerde anında müdahale birimlerinin kurulması çalışmalarına bir an önce başlanması, arama kurtarma faaliyetleri üzerine yapılan istatistik çalışmalarının ardından vakaların yoğunlaştığı bölgelerde paydaş kurumlar, STK’lar ve muhtarların katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapılması yönünde çalışmalar değerlendirildi.

Bu haber toplam 385 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.