VALİ TAVLI: “EKİPLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”

VALİ TAVLI: “EKİPLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR”
Kar Yağışı, Denizlerde Fırtına ve zirai don gibi meteorolojik uyarılarla birlikte teyakkuza geçen İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında toplam 849 Personel, 218 araç...

Kar Yağışı, Denizlerde Fırtına ve zirai don gibi meteorolojik uyarılarla birlikte teyakkuza geçen İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında toplam 849 Personel, 218 araç ve 62 iş makinesiyle çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor. Vali Tavlı, “Ekiplerimiz tüm yollarımızda her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için canla başla çalışmaya devam ediyor” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, AFAD, Karayolları, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Meteoroloji Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Muski, ADM Elektrik, Liman Başkanlıkları, ve Kızılay ile koordineli olarak vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gerekli hazırlıklar yapıldı ve ekipler teyakkuza geçirildi. Kar yağışı ile birlikte başlayan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Karayolları ekiplerinin yaptığı tuzlama çalışmalarına rağmen bazı yollarda ulaşım aksamaları meydana gelmiş ulaşımı aksayan yollara müdahale edildi. Kavaklıdere ilçesinde ve Muğla Denizli karayolunda çalışmalar devam ettiği öğrenildi.

Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma sahası işçileri Turgut Reis Lisesi öğrenci yurduna yerleştirildi.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI

Araçlarında mahsur kalan Ula ilçesinde 3 aileden 9 kişi AFAD ekiplerince,  Menteşe ilçesinden 1 aileden 6 kişi Jandarma ekiplerince tahliye edilerek barınma imkânı sağlandı.

Meteorolojiden alınan son bilgilere göre sıcaklıkların 1 ila -8 derece arasında seyredeceği Marmaris, Datça, Fethiye, Seydikemer, Ula, Menteşe, Kavaklıdere, Yatağan ilçelerimizin bazı kesimlerinde kar yağışının devam edeceği öngörülüyor.

Kış lastiği veya zincir olmadan yola çıkmamaları konusunda uyaran Muğla Valisi Orhan Tavlı “Devletimiz milletimizin yanındadır. Ekiplerimiz tüm yollarımızda her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için canla başla çalışmaya devam ediyor.“ ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.