Vali Tavlı, Hastalıktan Ari Bölgeyi Ziyaret Etti

Vali Tavlı, Hastalıktan Ari Bölgeyi Ziyaret Etti
Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Köyceğiz İlçesi Sazak Mahallesinde 2020 yılı Ekim ayında başlayan “Muğla İlinin Hastalıktan...

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Köyceğiz İlçesi Sazak Mahallesinde 2020 yılı Ekim ayında başlayan “Muğla İlinin Hastalıktan Arilendirilmesi Projesi” kapsamında Sazak Mahallesi Alan Mevkiinde bulunan işletme sayısı 17’ye ulaşarak Hastalıktan Ari Bölge statüsüne ulaştı.

Sazak Mahallesinin Alan Mevkiinde bulunan 17 adet büyükbaş işletmesinde hayvanlara ilk önce ikişer kez Brusella ve Tüberküloz Hastalıklarının testler ile taraması yapıldı. Aynı zamanda işletmelerin gübre yönetimini sağlamak için gübre depolama alanları yapıldı.

Sazak Mahallesi Alan Mevkiindeki 17 işletmeye başta Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, İlçe Müdür Vekili İsa Özden ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı ve ilgili teknik personellerce ziyaret gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yaz dönemlerinde hayvanlara kaliteli sağlıklı suyun verilmesinin devamlılığını sağlamak için mahallede 2 adet 18 metreküp kapasiteli su deposu, 1 adet 5 tonluk plastik su deposu temini sağlandı. Hayvanların su ihtiyacını sürekli karşılamak adına 30 adet suluk alınarak işletmelere montajı sağlandı. Ayrıca mahallede bulunan 3 noktaya araç giriş – çıkışlarında hastalık bulaşma ihtimalini ortadan kaldırmak adına dezenfeksiyon çukuru yapımı tamamlandı. Muğla’da ari işletme sayısını her geçen gün arttırmak hedefleniyor. Söz konusu proje ile mahalledeki işletmelerde bulunan 120 hayvan hastalıktan ari olarak tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Hastalıktan Ari Destekleme” kapsamında 12 hayvan için toplamda 42 bin 600 TL destekleme ödemesi kısa süre içerisinde üreticilerin hesaplarına aktarılacağı bildirildi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, işletmeleri yerinde ziyaret ederek, projeden memnuniyetini dile getirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda tarama sonuçları olumlu olan 17 İşletme sahiplerine  “Hastalıktan Ari İşletme Sertifikalarını” dağıtarak, tebrik etti.

Bu haber toplam 263 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.