Vali Tavlı: “Muğla birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir”

Vali Tavlı:  “Muğla birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir”
Muğla Valisi Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlıile birlikte Köyceğiz’e bağlı Çandır Mahallesi’nde bulunan Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Kaunos Kazı...

Muğla Valisi Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlıile birlikte Köyceğiz’e bağlı Çandır Mahallesi’nde bulunan Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Kaunos Kazı Başkanı Prof. Dr. M. Cengiz Işık’tan araştırma çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Tavlı, “Muğla birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla Valisi Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı ile birlikte Köyceğiz’e bağlı Çandır Mahallesi’nde bulunan Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Kaunos Antik Kenti programına Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Kaunos Kazı Başkanı Prof. Dr. M. Cengiz Işık ve kazı ekibi katıldı.

Kaunos Kazı Başkanı Prof. Dr. M. Cengiz Işık, Kaunos Antik Kentinde yürütülen kazı ve araştırmaların geçmişi, kent tarihi, kalıntıları, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının araştırma sonuçlarının bilime katkısı hakkında bilgi verdi.

Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet ilk olarak Kaunos’un dünyaca tanınan kaya mezarlarını yerinde inceleyerek kaya mezarlarındaki doğal bozulmalar, mezarların korunmasıyla ilgili alınacak önlemler ve hazırlanacak projeler hakkında bilgi aldı.

"MUĞLA’NIN HER BÖLGESİ KÜLTÜR VE TARİH ZENGİNLİĞİ İLE DOLU"

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Kaunos Antik Kenti’nde bulunan kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatro, bazilika, hamam, agora ve Demeter Kutsal Tapınağı’nı ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, "Muğla’nın her bölgesi kültür ve tarih zenginliği ile dolu" dedi.

Vali Orhan Tavlı, Köyceğiz ilçesi Çandır Mahallesinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Çandır Ekoköy” projesi hakkında bilgiler aldı.

Bölgenin zengin coğrafyası ve doğal potansiyelinin eko turizm açısında büyük bir avantaj olduğu, bu nedenle proje ile yörede yaşayanların doğaya zarar vermeyen yöntemlerle ekolojik üretim yapmalarının hedeflendiği bildirildi.

Vali Orhan Tavlı, kültürel mirasın korunması adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak," "Muğla birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir" dedi. Vali Tavlı, Valilik olarak bölge turizmi için büyük önem taşıyan ve bölgenin simgesi haline gelen Kaunos Antik Kentinin geleceğe taşınması için hazırlanacak projelerin hayata geçirilmesi için her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.