Vali Tavlı, yurt inşaatını inceledi

Vali Tavlı, yurt inşaatını inceledi
Muğla Valisi Orhan Tavlı, inşaatı devam eden 4 Bin 048 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi...

Muğla Valisi Orhan Tavlı, inşaatı devam eden 4 Bin 048 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Vali Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan ve inşaatı devam eden 2 yurt binası, idari bina, sosyal tesisler ile ısıtma ve soğutma sistemleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırım kapsamında birinci etap 2 bin 24 ve ikinci etap 2 bin 24 olmak üzere toplam 4 bin 48 kapasiteli öğrenci yurtlarının yanı sıra kampüste idari bina, sosyal tesisler ile basketbol-voleybol sahaları, halı saha, konferans salonları bulunmaktadır. 4 kişilik olan yurt odalarında tuvalet ve banyo odaların içinde bulunmaktadır. Odalarda çalışma kısmı, dolaplar ve yatak bölümü ayrı olup, buzdolabı bulunmaktadır ve öğrencilere 24 saat sıcak su ile internet hizmeti sunulacak.

İlk etap yurt inşaatının tamamlanmak üzere olduğu açıklanırken, ikinci etap ve tüm birimleriyle tesisin 2021 yılında hizmete gireceği kaydedildi. Tesis hizmete açıldığında toplam 4048 yatak kapasitesiyle üniversite öğrencilerini ağırlayacak.

Menteşe ilçesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait araziye Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında öğrencilerin barınma sorununun çözümü için yurt yaptırılması konusunda da ön protokol imzalandığı ve en kısa sürede projenin hazırlanacağı bildirildi.

Yatırımlar hakkında bilgi alan Vali Orhan Tavlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Fethiye ilçesinde yapımı devam eden 1000 kişilik yurt inşaatının devam ettiğini, yine Muğla Menteşe’de 1000 kişilik üçüncü etap yurt projesinin hazırlandığını ve 2020 yılı sonuna kadar ihalesinin yapılacağını ifade etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin her geçen gün daha da geliştiğini belirten Vali Orhan Tavlı, öğrencilerimizin modern anlamda kalacak yer sorununu çözecek kompleksin tamamlandığında Muğla’nın ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Bu haber toplam 692 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.