Vali Tavlı’dan 15 Temmuz mesajı

Vali Tavlı’dan 15 Temmuz mesajı
Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından Demokrasi Zaferimizin 4. yıldönümü olan 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü bir kez...

Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından Demokrasi Zaferimizin 4. yıldönümü olan 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü bir kez daha Milletçe dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Haber Merkezi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

15 Temmuz 2016 tarihinde devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alarak, Cumhuriyetimize ve aydınlık geleceğimize karşı FETÖ/PDY terör örgütü tarafından hain ve alçak darbe girişiminde bulunulduğuna dikkat çeken Vali Tavlı, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından Demokrasi Zaferimizin 4. yıldönümü olan 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü bir kez daha Milletçe dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Aziz Milletimizin iradesini yok sayan hain kalkışma karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihe geçen çağrısıyla Türk Milleti’nin; ülkesi, vatanı ve bayrağı için meydanlara koştuğunu kaydeden Vali Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımızın Marmaris’ten yaptığı çağrı dalga dalga tüm yurda yayılmış, canları pahasına meydanlara koşan toplumun hemen her kesiminden vatandaşımız ‘Gün vatana sahip çıkma günüdür’ diyerek destansı bir mücadele sonucunda darbecileri püskürtmüştür. Anayasal düzenimizi, temel hak ve hürriyetlerimizi ortadan kaldırmaya yönelik darbe teşebbüsüne, geçit vermeyen aziz milletimiz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet kavramları etrafında tek yürek olmuş, ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.15 Temmuz Destanı, Aziz Milletimizin şanlı tarihinde asla unutulmayacak ve unutturulmayacak bir şekilde yerini almıştır.  15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan, kanlarıyla, canlarıyla destan yazan aziz şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi sonsuz, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık afiyet ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.