Vali Tavlı'dan Covid-19 denetimi

Vali Tavlı'dan Covid-19 denetimi
Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla ülke genelinde uygulanan Coronavirüs denetimleri kapsamında Marmaris Şehirlerarası...

Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla ülke genelinde uygulanan Coronavirüs denetimleri kapsamında Marmaris Şehirlerarası Otobüs Terminalinde denetimler gerçekleştirdi. Temizlik, maske ve mesafe konusunda vatandaşları uyaran Vali Tavlı, Muğla genelinde tüm ekiplerimizle sahadayız” dedi.

Sinem Karakaya

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 İl Valiliğine gönderdiği ‘Coronavirüs Denetimleri’ konulu genelgesi kapsamında, "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla ülke genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri denetimleri, Marmaris Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın katılımıyla gerçekleşti. Denetimler kapsamında esnafı ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, esnaf ve vatandaşlarla hem sohbet etti, hem de uyulması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Vali Orhan Tavlı, Marmaris Şehirlerarası Otobüs Terminalinde denetim yaptığı işletme sahiplerine ve çalışanlarına müşterilerin çok yakın oturmaması gerektiği, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Vatandaşlarla da sohbet eden Vali Orhan Tavlı, kalabalık ortamlarda bulunmamaları, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına dikkat etmelerini özellikle belirtti.

Vali Orhan Tavlı denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada “Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması ve bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla il genelinde kaymakamlarımız, kolluk birimlerimiz, belediyelerimiz, mahalle muhtarlarımız ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileri ile birlikte denetimler gerçekleştiriyoruz. Tüm ekiplerimizle sahadayız” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI KURALLAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRİYORUZ”

Denetimler sırasında vatandaşlara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere de ağırlık verildiğini belirten Vali Orhan Tavlı, “İl genelinde en işlek caddeler, AVM’ler, pazar yerleri, düğün ve nikâh yapılan yerler, piknik alanları, toplu ulaşım araçları, plajlar, lokanta, kafe, restoran, banka önleri vb. gibi yerlerde denetimler gerçekleştirerek, vatandaşlarımızı tedbirler ve kurallar konusunda bilgilendiriyoruz. Maskesiz dışarıya çıkan vatandaşlarımıza maske dağıtıyoruz. Sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve kalabalık ortamlarda bulunmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza evde kalmalarını tavsiye ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı salgından korumak ve salgının yayılmasını engellemek için bu kurallara uyulması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Gerçekleştirilen denetimlerdeki amaçlarının hem vatandaşa, hem de işletme sahiplerine kuralları hatırlatmak ve kontrollü sosyal hayat dönemine uyum sağlamak olduğunu ifade eden Vali Orhan Tavlı, vatandaşların alınan tedbirlere sıkı bir şekilde riayet etmesinin salgınla mücadelede başarıya ulaşmayı hızlandıracağına dikkat çekerek, alınan tedbirlere ve kurallara uyan esnaf ve vatandaşlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 728 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.