VATAN PARTİSİ VE TGB’DEN ALİM KARACA’YA BAYRAK TEPKİSİ

VATAN PARTİSİ VE TGB’DEN ALİM KARACA’YA BAYRAK TEPKİSİ
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın otobüs üstünden yere Türk bayrağı atması tepkilere neden oldu. Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın otobüs üstünden yere Türk bayrağı atması tepkilere neden oldu. Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanlığı’ndan da büyük tepki geldi.

Sosyal medyada yayılan bir videoda Alim Karaca’nın otobüs üstünden yere bayrak attığı ve Fethiye halkının yerden topladığı görüldü. Bu yapılandan dolayı birçok siyasi kişiden tepki gösterilen açıklamalarda bulunuldu.

Vatan Partisi Muğla İl Sekreteri Uğur Kaçar sosyal medyadan, ‘’Fethiye Belediyesi Başkanı Alim Karaca’nın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Türk bayrağına yaptığı saygısızlık kabul edilemez. Türk bayrağı yerlere attığımız şov aracı değil, göndere çektiğimiz namus bildiğimiz en kutsal milli değerimizdir’’ açıklamasında bulundu.

Bu olaya Atatürkçü, vatansever gençlerden de ses yükseldi. Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı Ali Özgür olayın kabul edilemeyeceğini belirterek, ‘’Türk Milleti, Türk bayrağı altında birleşir. Türk bayrağını göklere kaldırır. Türk Milleti, Türk bayrağı ile yürür. Şehitlerimizin kanları ile boyanmış yüce Türk bayrağına yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz!’’  diyerek yapılanlara karşı geldi.

Öte yandan Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Burak Demirel yazılı bir açıklama yaparak ‘’Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu namusa leke düşürmek kimsenin haddi ve hakkı değildir’’ ifadelerini kullandı.

Tepkilerin ardından Alim Karaca sosyal medyada “Ulusal bayramlarımızı bu 19 Mayıs’ta kutladığımız gibi unutturmaya çalışanlara inat coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz’’ diyerek bir paylaşımda bulunsa da bu paylaşım da yine tepki gördü. Paylaşıma yorum yapan vatandaşlar yaptıklarından dolayı özür dilememesini kınadı.

Bu haber toplam 601 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.