VATANDAŞ İSYAN ETTİ “Bir Yanımız Yol Çilesi Bir Yanımız Bahar Bahçe”

VATANDAŞ İSYAN ETTİ “Bir Yanımız Yol Çilesi Bir Yanımız Bahar Bahçe”
SİNEM KARAKAYA- NEVAL ÇOLAK - Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde devam eden yol çalışmaları bitmek bilmiyor. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de...

SİNEM KARAKAYA- NEVAL ÇOLAK - Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde devam eden yol çalışmaları bitmek bilmiyor. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de bitmeyen doğalgaz çalışmaları, yol yapımı ve beraberinde gelen trafik sorunu vatandaşın tepkilerine sebep olmaya devam ediyor.

Uzun zamandır devam eden yol ve doğalgaz çalışmalarının beraberinde gelen trafik sorunu vatandaşı isyan ettiriyor. Öte yandan vatandaşlar ‘yol çalışmalarından bezdik ama düzenli olarak kaldırımlara çiçekler dikiliyor. Bir yanımız yol çilesi bir yanımız bahar bahçe’ diyerek yetkililere tepki gösteriyor.

Menteşe’nin kanayan yarası haline gelen şehir içi trafik ve otopark sorunu, yapılan çalışmalara rağmen hala çözüme kavuşturulamıyor. Vatandaşların tepkisi günden güne artarken sosyal medyada da tepkiler çığ gibi büyüyor. Muğla’da araç sayısının günden güne artmasıyla birlikte yol ve trafik sorunun ortaya çıkması, vatandaşları, yerel yönetime karşı isyan ettiriyor.

“Çiçekle Uğraştıkları Kadar Yollarla Uğraşsalar Sorun Kalmazdı”

Devam eden yol ve doğalgaz çalışmalarına ‘Menteşe’de yollar köstebek yuvasına döndü, bu yollar ne zaman bitecek’ dedirtti. Öte yandan sosyal medyada Muğla Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren vatandaşlar; “Muğlalılar olarak isyandayız. Yol çalışmaları bitmek bilmiyor. Her yer delik deşik. Köstebek yuvasından bir farkımız yok.  Muğla ne zaman güzelleşecek? Hangi sokağa giriyorsak yollar kazılı, yollar kapalı, bir de kazılmış sonra kapatılmış köstebek yuvaları ile dolu. Mesai saatleri başlangıç ve kapanış sürecinde trafik ilerlemez oldu. Bu nasıl bir ulaşım kısıtlanması. Çalışanlar çok ağır ilerliyor. Bitirmek için gerekli çabayı sarf etmiyorlar ama her gün düzenli olarak kaldırımlara çiçek dikiyorlar. Tamam, güzel görüntü oluyor ama yolu düzgün olmayan şehrin çiçeklerini ne yapalım biz. Çiçekle böcekle uğraştıkları kadar yollarla uğraşsalar şu an hiçbir yolda sorun kalmazdı.” diyerek isyan ettiler.

Belediyenin yaptığı akıllı kavşaklara isyan eden sürücüler ise; “Kazılmadık yer kalmadı. Tam bir yer düzelecek derken başka bir yer daha kazılıyor. Yolları bitirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Akan trafik akmaz hale geldi. Kazalar çoğaldı. Bu durum esnafları da kötü etkiliyor. Yolların tek yön olması hiç iyi olmadı. Yolların yarısı kapalı yarısı açık. Seyir halindeyken sürekli zik zak çizerek ilerliyoruz ve bu durumdan hiç memnun değiliz. Akıllı kavşak çözüm değil aksine sıkıntı yaratır. Farklı bir alternatif bulunması gerekir. Plansız şehirleşme var. Acilen bu duruma bir çözüm bulunmalı. Birilerinin bu duruma dur demesi gerekir. Biz artık alt yapı istiyoruz, düzgün yollar istiyoruz, park yeri istiyoruz, otopark ve geniş yollar istiyoruz.” diyerek yetkililere seslendi.

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.