Vatandaş türbeye bakım istiyor

Vatandaş türbeye bakım istiyor
Muğla’nın Menteşe İlçesi Karamehmet Mahallesi Fırat Sokakta bulunan İsmail Dede Türbesi ‘ne vatandaşlar bakım yapılmasını istiyor. Mahallelerinde...

Muğla’nın Menteşe İlçesi Karamehmet Mahallesi Fırat Sokakta bulunan İsmail Dede Türbesi ‘ne vatandaşlar bakım yapılmasını istiyor. Mahallelerinde bulunan türbenin yolundan ve bakımsızlığından dert yanan vatandaş, ”Manevi değerlerimizin bu durumda olması çok üzücü, yetkililer duruma el atsın. Rahatça gelip dua edebilelim” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe İlçesi Karamehmet Mahallesi Fırat Sokakta bulunan İsmail Dede Türbesi’nin bakımı için vatandaşlar yetkililerde destek bekliyor.  Türbe yolunun ve türbenin bakımsızlığından dert yanan vatandaşlar, yetkililerin seslerini duymasını istedi. Türbe yolunun kötü olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Türbe yolunun merdivenleri çok bakımsız. Manevi değerlerimizin bu durumda olması çok üzücü, yetkililer duruma el atsın. Rahatça gelip dua edebilelim” dedi.

Kızıldağ İsmail Dede’nin türbesine sıklıkla geldiğini dile getiren bir vatandaş, “Kızıldağ İsmail Dede’nin türbesine zaman buldukça gelir dua ederim. İsmail Dede bizim mahallemizin manevi değeri. Böyle ağaçların arasında kaldığına bakmayın çoğu kişi bilir burayı. İsmail Dede hakkında çok rivayetler var. Zamanında burayı bir hacı yaptırmış, türbeyi kapattırmış. Bildiğimiz kadarıyla burası vakıflarda değil ön evin tapusuna dahil etmişler. Evde yaşayan amcada çok yaşlı. Ne olursa olsun bizim manevi değerimiz, nerede olduğu önemli değil. Çok bakımsız halde. Özellikle türbeye gelinen yol dik bir yol ve merdivenleri bakımsız. Rahatça çıkılamıyor. Bu türbe sonuçta bu şehrin türbesi, manevi değeri.  Manevi değerlerimizin bu durumda olması çok üzücü, yetkililer duruma el atsın. Rahatça gelip dua edebilelim” dedi.

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum