Vatandaşı Vatandaşa Şikayet

Vatandaşı Vatandaşa Şikayet
Marmaris genelinde cadde ve sokaklarda araçların kaldırıma park etmesini ve trafiğe kapalı bölgelere girişini engellemek için belediye tarafından konulan dubalara sürekli zarar veriliyor. Bazı duyarsız araç sürücüleri kaldırımlarda...

Marmaris genelinde cadde ve sokaklarda araçların kaldırıma park etmesini ve trafiğe kapalı bölgelere girişini engellemek için belediye tarafından konulan dubalara sürekli zarar veriliyor. Bazı duyarsız araç sürücüleri kaldırımlarda yer alan dubaları yerinden sökerken, bazı sürücüler ise dubalara çarpıp kırıyor.

Bisiklet sürücülerinin güvenliği için bisiklet yolunu, araç yolundan ayırmak için mavi bisiklet yollarına yapılan bariyerler de sık sık zarar gören kamu malları arasında. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün zarar gören bariyerleri tamir etmesine ve zaman zaman yenilemesine rağmen gün geçmiyor ki söz konusu bariyerler zarar görmesin.

Bazı duyarsız hayvan sahipleriyse evcil hayvanlarını park ve bahçelerde veya halka açık alanlarda gezdirirken dışkılamasına göz yumuyor, bununla da kalmayıp, dışkıyı orada bırakıp uzaklaşıyor. Kedi ve köpeklerin parklara bıraktığı dışkılardaki çeşitli parazit yumurtaları, kum veya toprağa karışarak söz konusu yerlerde oynayan çocuklara bulaşabiliyor.

Duyarsız sigara tiryakileri izmaritlerini yere atarak çevre kirliliği yaratıyor. Etrafa atılan bu sigara parçaları, yalnızca kötü bir görüntü oluşturmakla kalmayıp, bitkiler, hayvanlar ve hatta yer altı suları için bile tehdit oluşturuyor. Özellikle mazgallara atılan izmaritler ise zamanla birikerek tıkanıklıklara, dolayısıyla kış aylarında su taşkınlarına yol açıyor.

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.