Vatandaşlar, Muğla’ya girişlerin yasaklanmasını istiyor

Vatandaşlar, Muğla’ya girişlerin yasaklanmasını istiyor
Coronavirüs salgının yayılması ve ölümlerin artmasıyla birlikte İstanbul, Ankara ve Aydın gibi illerden vatandaşların, Muğla’nın turizm merkezlerine...

Coronavirüs salgının yayılması ve ölümlerin artmasıyla birlikte İstanbul, Ankara ve Aydın gibi illerden vatandaşların, Muğla’nın turizm merkezlerine geliyor olması tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, sosyal medyadan ‘Muğla Valiliğine Çağrı’ adı altında ‘Muğla’ya Gelmeyin’ kampanyası başlattı. Birçok vatandaş, Muğla Valiliği’nden girişlerin yasaklanması istedi.

Sinem Karakaya

Dünya’da ve Türkiye’de etkili olan Coronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye genelindeki illerdeki vaka sayılarını açıklamasının ardından Muğla’da vaka sayısının 43 olduğu görülmüştü. İstanbul, Ankara ve Aydın gibi illerden vatandaşların Muğla’nın turizm merkezlerine akın etmesi tepkilere neden oldu. Bunun üzerine vatandaşlar ‘Muğla Valiliğine Çağrı’ adı altında ‘Muğla’ya Gelmeyin’ kampanyası başlattı. Birçok vatandaş, Muğla Valiliği’nden girişlerin yasaklanması istedi.

Vatandaşların sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyada şu görüşleri dile getirdiler:

“Muğla Valiliği’ne Çağrı. Muğla il sınırına girişleri çok ama çok elzem durumlar dışında tamamen durdurunuz. Aksi takdirde Coronavirüs vakalarının ilimiz genelinde hızlı bir şekilde artış göstereceği aşikardır. Muğla’da görülen ilk vakaların, virüsün yoğun görüldüğü şehirlerden gelen tatilcilerde ortaya çıktığı ve yayıldığı tespit edilmiştir. Büyük şehirlerden yazlıklarına gelen ve bu zorlu süreci tatil gibi gören bilinçsiz vatandaşlar nedeniyle halkımız geri dönüşü olmayan bir tehlikeye sürüklenmektedir.”

Bu haber toplam 699 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.