Vatandaşlardan yetkililere “çeşme” çağrısı

Vatandaşlardan yetkililere “çeşme” çağrısı
Muğla’nın Menteşe ilçesi Karamehmet Mahallesi’nde bulunan tarihi çeşmelerin kullanılmaz halde olması vatandaşın tepkisini topladı. Çeşmelerin tarihi...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Karamehmet Mahallesi’nde bulunan tarihi çeşmelerin kullanılmaz halde olması vatandaşın tepkisini topladı. Çeşmelerin tarihi değer taşıdığını söyleyen vatandaşlar, “Tarihimize zarar vermeden ileri nesillere taşımamız gerekiyor, böyle kenara itilmiş kullanılmaz halde olması bizleri çok üzüyor” dedi.

Seda Mığrık

Muğla’nın Menteşe ilçesi Karamehmet Mahallesi Karamehmet sokakta bulunan çeşmelerin kullanılmaz halde olması vatandaşların tepkisini çekti. Uzun süredir kullanılmaz halde bulunan çeşmelerin çöp gibi kullanıldığını dile getiren vatandaşlar, “Güzelim tarihi çeşmeler çöp olarak kullanılıyor” dedi. Vatandaşlar konu ile ilgili yetkililere çağrıda bulundu.

Hangi yetkili kuruma başvuracaklarını bilmediklerini dile getiren bir vatandaş yetkililerden yardım isteyerek, “Mahallemizde çok güzel tarihi çeşmeler var fakat çalışmaz halde. Nereye başvuracağımızı bilemiyoruz. Belediyeye mi bağlı Anıtlar Kuruluna mı bilmiyoruz. Yetkililer sesimizi duyup, çeşmemize bir çözüm bulsunlar. Muğlamızın her yerinde ayrı güzel tarihi şeyler var. Tarihimize zarar vermeden ileri nesillere taşımamız gerekiyor, böyle kenara itilmiş kullanılmaz halde olması bizi çok üzüyor. Resmen insanların çöp kutusu haline gelmiş çeşmelerimiz. İçine önüne her yere çöp bırakmışlar. tarihi çeşmeler çöp olarak kullanılıyor. Tarihe saygı duymamız gerekiyor. Eskilerimiz bize ‘Osmanlıdan kalma bu çeşmeler’ derlerdi. O dönemden olmasa da eski ve tarihi olduğu kesin. Biz kendimizi bildik bileli bu çeşmeler burada. Çöp gibi kullanılması bizi çok üzüyor. Umarım yetkililer sesimizi duyar ve en yakın zamanda çeşmelerimiz eskisi gibi çalışmaya devam eder” dedi.

Bu haber toplam 462 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.