Vatani Görevi Dolandırıcılığa Alet Ettiler !

Vatani Görevi Dolandırıcılığa Alet Ettiler !
FERDİ YAVUZ- Muğla’da, dolandırıcıların yeni haksız kazanç yöntemi bu kadarda olmaz dedirtti. Muğla’da iş yerlerini, evleri ve vatandaşların yoğun...

FERDİ YAVUZ- Muğla’da, dolandırıcıların yeni haksız kazanç yöntemi bu kadarda olmaz dedirtti. Muğla’da iş yerlerini, evleri ve vatandaşların yoğun olduğu park ve caddeleri gezen şehir eşkıyaları ‘Askere Gideceğiz’ diyerek ellerinde Türk Bayraklarına sarılı tepsi ve kolonyalarla vatandaşlardan para topluyorlar. Kutsal vatani görev olan “askerliği” dolandırıcılıklarına alet eden bu şahıslardan, vatandaşlarda şikâyetçi.

Vatani Görevi Dolandırıcılığa Alet Ettiler !

Dolandırıcıların yeni yöntemi milli duyguları kullanmak oldu. Muğla’nın Menteşe ilçesinde ellerinde tepsi, şeker ve kolonya ile kapı kapı gezerek para toplayan bazı şehir eşkıyalarının dolandırıcılık yöntemi, hem pes dedirtti hem de vicdanları sızlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) terör örgütlerine yönelik ‘Barış Pınarı Harekatı’ sürdürülürken, milli duyguların yoğunlaştığı bugünlerde, dolandırıcılar  işyerlerine, hastanelere, cami önlerine ve hatta evlere giderek, “Askere gideceğiz. Askerlerimiz Suriye’de teröristleri öldürüyor. Şehitlerimizde var. Belki bizde şehit olacağız” diye para toplamaya çalışıyor.

Kimliği belirsiz kişiler, boyunlarına astıkları Türk Bayrağı motifli tülbentle Menteşe ilçesindeki işyerlerine girerek ve parklarda oturan vatandaşlardan para istiyorlar. Gruplar halinde ellerinde tepsi, şeker ve kolonya ile gezen bu şahıslar vatandaşlara önce kolonya ikram edip, bir süre sohbet ettikten sonra “askere gidiyoruz, asker mevliti okutacağız” şeklindeki ifadelerle vatandaşlardan para istiyorlar. Bazı vatandaşlardan para alan bu şahıslar para alamadık vatandaşlardan ise “maddi durumumuz iyi değil” diyerek zorla para talep ediyorlar.

Tek Cezaları “153 Lira”

İnsanların milli duygularını sömürerek para toplayan bu şahıslara ise Kabahatler Kanunu'na göre, dilencilikten 153'er TL para cezası kesiliyor. Haklarında para cezası kesilen bu şahıslar tekrar sokaklara salınıyor.

Emniyetten Uyarı

Emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tür kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu haber toplam 729 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.