Vekâletle Kurban Kesimi

Vekâletle Kurban Kesimi
Dünya ve ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay'ın geleneksel hale gelen” Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası “tüm hızıyla devam ediyor.Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Bülent KARAKUŞ, Kurban Bayramının...

Dünya ve ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay'ın geleneksel hale gelen” Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası “tüm hızıyla devam ediyor.

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Bülent KARAKUŞ, Kurban Bayramının bereket ve neşesinin tüm dünyada yaşanması için başlattıkları büyük seferberlik için hayırsever vatandaşlarımızı Kurban Vekaletlerini vermeye davet ederek; “Bu yılda binlerce mazlumun sofrasına et ulaşmasını sağlayacak kampanyamızı 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' sloganı ile düzenliyoruz. Kurban etlerinin, hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülüyor. Bu yöntem sayesinde kurban etleri yıl boyunca sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahipleri tarafından tüketilebilecek.” sözleriyle devam etti.

Başkan Karakuş şunları söyledi:

“Kızılay'ın 'Kurban'da Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Yurtiçinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri kıyma ve kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kızılay'ın iyiliği sınır tanımıyor, Kurban etleri her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki yoksullara ulaştırılacağını belirten Karakuş, “Vekâletini Türk Kızılayı'na verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 750TL, yurt dışında 590TL olarak belirlendi. Bu kesimleri, Türkiye'de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek, Diyanet'in önerdiği usullerle gerçekleştiriyoruz. Kurban etlerini konserve yapıp 18 ay boyunca ihtiyaç sahibi sofralarına taşıyacağız. Daha fazla sayıda ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek adına, kampanyamızın başarıya ulaşmasında en büyük rolün bağışçılarımızın ve kampanyamızın duyurulmasında emeği geçen basınımızın olduğuna inanıyoruz. Kampanyaya destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 427 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.