VEKİL ADAYI YÜKSEL TUTUKLANDI

VEKİL ADAYI YÜKSEL TUTUKLANDI
Muğla’da 7Haziran seçimlerinde seçimlerde MHP’den milletvekili adayı olan Ferhat Yüksel Fethullah Gülen örgütüne yardım yapıldığı iddiasına yönelik...

Muğla’da 7Haziran seçimlerinde seçimlerde MHP’den milletvekili adayı olan Ferhat Yüksel Fethullah Gülen örgütüne yardım yapıldığı iddiasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında Adana’da tutuklandı.Adana’da Fethullah Gülen örgütüne yardım yapıldığı iddiasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında, eski Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve 7 Haziran seçimlerinde MHP’den Muğla Milletvekili Adayı olan  Dr. Ferat Yüksel hakkında tutuklama kararı çıktı.

Yürütülen operasyon kapsamında daha önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ferhat Yüksel, savcının serbest bırakılma kararına itiraz etmesiyle tutuklanma kararı alındı. Mahkeme, savcının Bekir Kadı ve Mustafa Demir hakkındaki tutuklama talebini ise reddetti.Yüksel, Adana’da yayın yapan yerel bir televizyon kanalına kısa bir demeç verdikten sonra adliyeye giderek teslim oldu.

Ayrıca Yüksel hakkında, ‘Belgelerde sahtecilik yapılmak suretiyle imar usulsüzlüğü’ ve konut alanı, otoyol ve otoyol bağlantı noktasında bulunan yonca kavşak olarak planlayıp, nazım imar plan revizyonunu hazırlayarak haksız kazanç elde ettikleri iddiası yer alıyor.Cemaate yönelik operasyonda serbest bırakılan Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferat Yüksel tutuklandı. Yüksel, “Yüce yargının verdiği her karara saygılıyız” dedi.

Ferat Yüksel, adliyeye girişte yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptığını hatırlatarak, 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin tutuklama kararını öğrendiğini söyledi. Yüksel, “Yol karlıydı, biraz uzun bir yolculukla geldik. Kaçacak demişler. Adana Ülkü Ocakları Başkanı iken gençlere çok yemin ettirdim, kaçanlardan olmayacağız diye. Büyük Türk Devleti’nin verdiği ve onun yüce yargısının verdiği her karara saygılıyız” dedi.

Bu haber toplam 1273 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.