Vitrinlerde “Corona” modası

Vitrinlerde “Corona” modası
Coronavirüsün yayılmasının ardından koruyucu önlem olarak tek renkle satılan maskeler, ilkbahar-yaz kreasyonunun başlamasıyla gelinlik ve abiyelerde farklı...

Coronavirüsün yayılmasının ardından koruyucu önlem olarak tek renkle satılan maskeler, ilkbahar-yaz kreasyonunun başlamasıyla gelinlik ve abiyelerde farklı renk ve modellerle vitrinlerde yerini aldı.

Neval Çolak

Coronavirüs sonrası alınan yasak ve tedbirler kapsamında maske kullanımının zorunlu hale gelmesiyle 2020 ilkbahar-yaz modasına renk renk maskeler de dahil oldu.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde birçok mağaza, satışa sundukları kıyafetlerin renk ve desenlerine uygun ürettikleri maskeleri, mankenlere takarak vatandaşa sundu. Mağaza vitrinlerinde renkli görüntüler oluşturan maskeler vatandaşların dikkatini çekti.

Maskelerin kumaşları ve tasarımlarının tamamen müşterilerin isteğine göre olacağını belirten abiye-gelinlik mağaza sahibi Abdullah Güvenç, “Modacı olduğumuz için maskelerimizi kendimiz üretiyoruz. Farklı ve hoş bir tasarım oldu. Pandemi modası diyebiliriz. Talep gelmeden, Muğla’da ilk biz ürettik. Müşterilerimizin tepkisi ilk başta şaşkınlık olsa da sonrasında onlar da artık alıştı. Bu salgın tamamen geçene kadar düğünlerde maske takımı zorunlu olacak. Gelin de takacak damatta takacak. Maske bir nevi aksesuar oldu. Kumaşların kalınlığı müşterinin isteğine göre seçilerek, dikiliyor. Müşterinin zevkine kalmış” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.