Vurun Abalıya

Vurun Abalıya
Aslında tolum olarak sıkça kullandığımız ve farkında olmasak bile uyguladığımız durum aslında yazının başlığı. Önce yoğun yağış ardından...

Aslında tolum olarak sıkça kullandığımız ve farkında olmasak bile uyguladığımız durum aslında yazının başlığı. Önce yoğun yağış ardından Bodrum’u esir alan yağmur suları gündemde yerini tutarken gerçekler sırasıyla ortaya çıkmaya başladı.

***

Bodrum Eylül ayında ortala metrekareye 21 ila 22 kg yağış düşerken sel felaketinin yaşandığı gün metrekareye 231 kg yağış düşmüş. Başka bir değişle bir bardak su alacak kaba 10 bardak su koymaya çalışıyorsun sonuç! Sonuç ortada üst üste binen arabalar, nehre dönen sokaklar, küçük havuzlara dönen dükkanlar, evler…

***

Büyükşehir belediyesinin yada MUSKİ’nin hiç mi suçu yok diyeceksiniz şimdi.

Konacık mahallesinde dere yatağının içine dökülen molozlar temizlenmeyince sel kaçınılmaz tabi. Birde bu olayların sosyal medyaya yansıması var tabi. Konulan her fotoğrafa, her görüntüye bakıp vah vah, tüh tüh diyerek üzüntülerini 140 karakterde Twitter’a yazanlar. Ne yazık ki yazdıkları yerde kaldığını hiç söylemiyorlar. Bir paylaşımda nehre dönen sokaktan görüntü paylaşan sosyal medya sanal muhabirleri hemen 1 saat sonraki paylaşımında Bayram keyfi başka diyerek farklı bir fotoğraf paylaşıyor.

***

Birde dün yine sosyal medyada yeni bir paylaşım. “Burası Milas.... Fotoğraf; Şehrin göbeğindeki Firuzpaşa Mahallesinde bulunan Kurşunlu Camiinin alt tarafındaki Kışla Caddesi ile Saburhane Caddesinin birleştiği köşede çekildi....  Sıkı durun, patlayan kanalizasyon 7 Eylül"den beri caddenin ortasından akıyor. Etrafa saçılan mikrop ve kokuya rağmen tam 21 gündür ne Milas Belediyesi ne de Muğla Büyükşehir Belediyesi kılını kıpırdatmıyor.... Koltuklarında oturanlar geceleri nasıl rahat uyuyabiliyorlar şaşıyorum, Milas bunu hak etmiyor, YAZIK, ÇOK YAZIK....” 

***

Hemen burası neresi olay gerçek mi araştırmasına başladım. Olay gerçek. Sokaklara kanalizasyon suyu akıyor. Peki burası kimin sorumluluk alanında araştırması başladı. Milas Kanalizasyon sistemi iller bankası tarafından Büyükşehir statüsüne geçmeden önce ihale edilmiş ve yapımına başlanmış. Hali hazırda tamamlanmadığı için devri yapılmamış.

***

Yani burada kanalizasyon sularının taşması ve etrafa saçılan sağlığı tehdit eden mikropların sorumluluğu imar bankası ve yüklenici firmada. Peki bu paylaşımı Muğla’dan Milas’a günübirlik giden birisi yapıyor Milaslılar ne yapıyor? O da muallakta. Konu ile ilgili MUSKİ’ye gelen şikayet var mı araştırmamızda sadece Milas’ın farklı bir mahallesi için bir ihbar gelmiş. Şimdi hep birlikte bekleyeceğiz. Gerçi 21 gündür Milaslılar bekliyor.

***

Aslında yapılacak iş belli 150 metrelik bir hat çalışması ile bu sorun ortadan kalkar ama kim yapacak? Yüklenici firma 21 gündür bir şey yapmıyor, İller Bankası teslim almadığı için yaptırım uygulayamıyor, MUSKİ çalışma yapamıyor. Ama her seferinde olduğu gibi sosyal medyada paylaşımlar sürüyor, Milaslılar sağlıklarını kaybedince mi sorun çözülecek. Şimdi hep birlikte “Vurun bakalım abalıya” …

***

Bütün bu sorunu MUSKİ yetki verilirse çözer diye umut ediyorum. Zira Bodrum’da yaşanan sel felaketinde 776 personeliyle felaketin yaralarını sarmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi böyle basit ama önemli bir sorunu çözer inşallah.

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.