Yaban hayatı ve sokak hayvanları unutulmadı

Yaban hayatı ve sokak hayvanları unutulmadı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ekipleri artan sıcaklar nedeniyle yaban hayatı, tam kapanma dönemi dolayısıyla da sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını arttırdı.Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaban hayatı...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ekipleri artan sıcaklar nedeniyle yaban hayatı, tam kapanma dönemi dolayısıyla da sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını arttırdı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaban hayatı ve sokak hayvanları unutulmadı. Bu kapsamda hazırlanan suluklar ilçenin farklı noktalarında ormanlık alanlara yerleştirilirken, sıcakların artmasıyla özellikle şehir merkezine inmeye başlayan yaban domuzlarının geçiş güzergahlarına da yem ve halden toplanan sebze meyve artıkları bırakılmaya başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi tarafından yürütülen çalışmalar belirli bir düzenle sivil toplum kuruluşu ve gönüllülerin de desteğiyle tüm yaz boyunca devam edecek.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda ise mahalle mahalle gezen ekipler, sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelerde mama dağıtımı gerçekleştiriyor. Hem hayvanların mama yiyebileceği noktalara mama koyan ekipler, hem de bu bölgelerde hayvanları besleyebilecek vatandaşlara paket halinde kedi ve köpek maması bırakıyor. Kent Konseyi ile ortak yürütülen proje kapsamında gönüllülerinde görev aldığı mama dağıtım işine zabıta ekipleri de destek oluyor.

Ekiplerin çalışmasını gören vatandaşlar da durumdan memnuniyetlerini dile getirerek Bodrum Belediyesine teşekkür etti.

Bu haber toplam 493 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.