YABANCI GAZETECİLER KÖYCEĞİZ'DE

YABANCI GAZETECİLER KÖYCEĞİZ'DE
Uluslararası Marmaris Basın Festivali için 19 ülke 30 yabancı basın mensubu '7 Günde 7 Tema' konulu Knidos'dan Kaunos'a uzanan tarih ve kültür gezisi sonunda...

Uluslararası Marmaris Basın Festivali için 19 ülke 30 yabancı basın mensubu '7 Günde 7 Tema' konulu Knidos'dan Kaunos'a uzanan tarih ve kültür gezisi sonunda Köyceğiz’e geldi.

Köyceğiz Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Cem, Muğla Yabancılar Dayanışma Derneği Başkanı Halil Haranfiloğlu, İlçe Turizm Müdürü Neşet Menteşoğlu, MARTAB(Marmaris-Köyceğiz-Datça Turizm Altyapı Hizmet Birliği) meclis üyeleri Nurise Erol ve Hakan Giray’ın karşıladığı yabancı basın mensuplarına, içerisinde Köyceğiz balı, sığla yağı, çiçek tohumları ve Köyceğiz tanıtım kitabı bulunan çantalar hediye edildi.

Kültür gezisine çıkartılan, aralarında Rus, İngiliz, İsveçli, Alman, Avusturyalı, Bulgar ve Belçikalının da bulunan basın mensuplarına, Sultaniye Kaplıcalarında, çamur banyosu yaptırılırken, Kaunos Harabeleri ve Kaya Mezarları gezdirildi. Köyceğiz’in doğasından etkilendiklerini dile getiren basın mensupları, yaşadıkları izlenimleri ve kurdukları temasları, ülkelerinde ki basına aktaracaklarını bildirdiler.

Köyceğiz Belediye Başkan yardımcısı Cemil Cem, yaptığı konuşmada; “Köyceğiz Belediyesi olarak üyesi bulunduğumuz MARTAP tarafından organize edilen uluslararası basın festivaline katılan yabancı basın mensuplarına Köyceğiz'in kültürü ve turistik gezi alanlarını

hakkında bilgi verdik. Bölge turizminde katkısı olacağına inandığımız bu organizasyonun parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ise, “Bölgemizin turizm potansiyelini 12 aya yaymak bu tür organizasyonlarla mümkündür. Basın festivalleri de, bu potansiyeli 12 aya yaymanın önemli bir ayağıdır. Dernek olarak içinde bulunarak destek verdiğimiz bu organizasyondan dolayı gururlu ve mutluyuz. Misafirlerimizin memnuniyetleri bizler için çok önemliydi ve bunu başardığımıza inanıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.