Yağcılar Hanı’nda Merdiven İsyanı

Yağcılar Hanı’nda Merdiven İsyanı
SİNEM KORKMAZ-Muğla halkının en sevdiği dinlenme yerlerinden biri olan Yağcılar Han’ında merdiven isyanı. Emirbeyazıt Mahallesinde bulunan ve yapımı...

SİNEM KORKMAZ-Muğla halkının en sevdiği dinlenme yerlerinden biri olan Yağcılar Han’ında merdiven isyanı. Emirbeyazıt Mahallesinde bulunan ve yapımı yaklaşık 1493 yılına dayanan Yağcılar Hanı, kentin geçmişinde önemli bir ticari merkezdi. Han sağlam taş duvara dayalı bağdadi ve ahşap karkas sistemde yapılmıştır.

Gün geçtikçe eskiyen ve kullanılmaz hale gelen merdivenlere vatandaş ve esnaf isyan ediyor.  Kırılmış korkuluklar, çürümeye yüz tutmuş merdivenler insan hayatı açısından büyük tehlike taşıyor. Han içerisinde dükkânları bulunan esnaflar biran önce yönetimin ve yetkili kurumların bu duruma el atmasını bekliyor.

Merdivenler Tehlike Arz Ediyor

Acil olarak gerekli izinlerin alınıp onarımların yapılması gerektiğini dile getiren Yağcılar Han’ında dükkânı bulanan bir esnaf; “ Merdivenler çok uzun süredir kötü durumda. Kimsenin tamir etme gibi bir niyeti yok gibi görünüyor. Şuanda merdiveni kullananlar açısından son derece sağlıksız. Birilerinin düşmesi, yaralanması ve daha kötüsü gerçekleşebilir. Acil olarak onarılması gerek. Zaten korkuluklar çok uzun süredir sallanıyor. Kullananları sürekli dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz. Küçük çocukların veya yaşlı insanların korkuluklara mutlaka ihtiyaçları oluyor. Artık basamaklarda çürüdüğü için onlarda parçalanmaya başladı. Elinde eşya ile çıkan biri muhtemelen bir gün görmeyip takılacak. Acil olarak gerekli izinlerin gerekli kurumlardan alınıp biran önce onarımın yapılması gerekiyor” dedi.

Vatandaş Sosyal Medya’dan İsyan Etti “ Yağcılar Hanı Yıkılmak Üzere”

Sosyal medya hesabından kırılan merdivenleri paylaşan bir vatandaş; “ Yağcılar Hanı yıkılmak üzere. Bunu gören bir yetkili yok mu? Bu ahşapları yenilemek kaç para tutar? Bu duruma gelene kadar ilgilenmemek ne kadar doğru?” ifadelerinde bulundu.

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.