Yağışlar Çıntarın Fiyatını 10 TL’ye Kadar Düşürdü

Yağışlar Çıntarın Fiyatını 10 TL’ye Kadar Düşürdü
SİNEM KARAKAYA- Muğla’da köylünün geçim kaynağı olan çıntar,  sonbaharın gelmesiyle birlikte tezgâhlarda yerini alarak 25 TL’den alıcısıyla buluşmuştu....

SİNEM KARAKAYA- Muğla’da köylünün geçim kaynağı olan çıntar,  sonbaharın gelmesiyle birlikte tezgâhlarda yerini alarak 25 TL’den alıcısıyla buluşmuştu. Ege bölgesinde önemli geçim kaynaklarından olan Çıntar, yağışlarının artmasının ardından kilosu 10 TL’ye kadar düştü.

Yağışlar Çıntarın Fiyatını 10 TL’ye Kadar Düşürdü

Muğla’nın dağlarında çam ağaçlarının dibinde kendiliğinden yetişen ve kilosunun bugünlerde 10 TL’ye kadar düşen çıntar, köylülerin geçim kaynağı olmuştu. Özellikle Yılanlı Mevkii, Yaraş Mahallesi ve yüksek kesimlerinde sonbahar mevsiminde bolca yetişen ve yöresel adıyla çıntar olarak adlandırılan mantarlar sayesinde dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar kasa kasa topladıkları çıntarları pazara getirerek, kilosu 25 TL’den başlayıp 10 TL’ye kadar satışa sunuyor.

Muğlalıların oldukça sık tükettiği çıntar, sonbaharın en çok rağbet gören tatların başında geliyor. Muğla’nın dağ köylerinde topladıkları Çıntarları şehre getirip satarak geçimini sağladığını söyleyen Elif Torkay; “ Çıntar sezonu açıldığında fiyat biraz yüksekti. Muğlalılar çıntarı sever. İşler iyiydi ama yağışlar olduktan sonra çıntarlar çoğaldı ve kilosu 10 TL’ye kadar düştü. Şimdi daha çok satılıyor. Daha çok yağsın daha çok satalım.  Kurtta olmuyor artık. Herkes alıyor. Çıntarı ister balık gibi kızartın ister ciğer gibi kavurun ister yumurtayla kavurun. Birçok çeşit yemeği yapılıyor. Çıntar aynı zamanda çok faydalı bir besin. Herkesin almasını tavsiye ederim.” Dedi.

Bu haber toplam 679 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.