Yağışlar mevsim normallerinin altında

Yağışlar mevsim normallerinin altında
Muğla il genelinde yağışlı hava etkili oldu. Muğla’nın Menteşe ilçesinde son 24 saatte metrekareye 31 kilogram yağış düştü. Meteoroloji yetkilileri,...

Muğla il genelinde yağışlı hava etkili oldu. Muğla’nın Menteşe ilçesinde son 24 saatte metrekareye 31 kilogram yağış düştü. Meteoroloji yetkilileri, yağışların oransal olarak mevsim normallerinin altında seyrettiğine dikkat çekti.

Süleyman Akbulut

Muğla il genelinde yağışlı hava kütlesi etkili oldu. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Muğla’da en fazla yağış Marmaris’e düştü. Marmaris’e düşen yağış oranı son 24 saatte metrekareye 68.35 kilogram olarak ölçüldü.

Muğla’nın Merkez Menteşe ilçesinde ise, son 24 saatte metrekareye 31 kilogram yağış düştü.

Yağışların oransal olarak mevsim normallerinin altında seyrettiği ifade edilirken, yağış yılının başladığı tarih olan 1 Ekim’den 23 Aralık tarihine kadar olan 3 aylık periyotta mevsim normali sayılan 306.9 kilogramlık yağış, bu yıl aynı dönemde 214.6 kilogram olarak ölçüldü.

Bu oran geçtiğimiz yılın aynı dönemlerinde ise, 282.9 kilogram olarak gerçekleşti.

Meteoroloji yetkililerine göre, mevsim normallerine göre bu yıl, yüzde 30.1, geçtiğimiz yılın aynı dönemlerine göre yüzde 24.1 oranında daha yağış düştüğünü belirttiler.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

Etkili olan yağışların, çiftçiye olan yansımasına yönelik görüşlerini aldığımız Muğla Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, “Son iki gündür etkili olan yağışlar, çiftçinin yüzünü güldürdü. Kuraklık bizleri korkutuyordu fakat son iki gündür yağan yağmur, çiftçimizi rahatlattı. Yağışların devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 305 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.