Yağmur çamur demeden yürüdüler

Yağmur çamur demeden yürüdüler
Muğla’da Gençlik Haftası kapsamında kutlamalar devam ederken hafta programı içinde yapılan gençlik yürüyüşü yağmura rağmen gerçekleşti. Binlerce...

Muğla’da Gençlik Haftası kapsamında kutlamalar devam ederken hafta programı içinde yapılan gençlik yürüyüşü yağmura rağmen gerçekleşti. Binlerce genç yağmuru aldırış etmeden yürümeleri vatandaşların beğenisini kazanırken, gençler yürüyüş esnasında gençlik marşını söylediler.

Muğla’da 15-21 Mayıs tarihlerinde kutlanan Gençlik Haftası tüm hızıyla devam ediyor. Hafta etkinlikleri kapsamında gerçekleşen gençlik yürüyüşü yoğun yağmura rağmen gerçekleşti. Binlerce öğrencinin katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanından başlayıp şehir turunun ardından sınırsızlık meydanında son buldu. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yağmur nedeniyle küçük yaştaki çocuklar yürüyüşten çıkartılırken, binlerce genç şehir turunu Gençlik marşını söyleyerek yürüdüler. Gençlik Yürüyüşüne Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Üniversite öğretim görevlileri ve lise öğretmenleri ve öğrencileri, Orman Bölge Müdürlüğü personelleri ile vatandaşlardan oluşan yaklaşık bin kişilik grup katıldı.

Yürüyüşte öğrencilere şapka ve karanfil dağıtılırken, şiddetli yağmur nedeniyle bazı öğretmenler şemsiye altında yürüyüşü gerçekleştirirken, öğrenciler ıslanarak yürüyüşü tamamladı. Yürüyüş hakkında bilgi veren Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, “Gençlik haftası yağmurlu havaya rağmen çok sayıda katılımın olması bizi mutlu etti. Halkımızın yürüyüşe katılması katılamayanların ise evlerinin ve iş yerlerinin pencereleri ile balkonlarına çıkarak desteklemeleri bizi mutlu etti. Gençlik bayramını haftaya yayılması ile kutlamalar bu yıl daha bir coşkulu gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, “ Hafta etkinliklerimiz çerçevesinde gençlerimize yönelik bir çok faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yarın 19 Mayıs saha kutlamaları yerine sabah Atatürk anıtına bırakacağımız çelenk’in ardından gençlerin bayramlarını dolu dolu geçirmesi için Cumhuriyet caddesine şişme oyun parkurları kuracağız. Bugün gerçekleşen yürüyüş yağmura rağmen istediğimizden fazla katılım gerçekleşti. Yağmur’un olması ve nedeniyle bazı öğrencilerimizi yürüyüşe katmadık. Onların sağlığı daha önemli olduğu için, ancak vatandaşların üniversite öğrencilerinin katılımı ile binlerce kişi yürüyüşe katıldı. Havanın soğuk olmaması bizim için güzeldi. Yağmur vardı ancak soğuk yoktu. Bir aksilik yaşamadan yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.