Yalıkavak Gökçebel Sahilinde Denizi Katlediyorlar

Yalıkavak Gökçebel Sahilinde Denizi Katlediyorlar
Bodrum Tilkicik koyunda denizin dibini kazarak tekne ile kum taşınarak kum dökülmesine büyük tepkilere neden oldu.Konu ile ilgili inceleme başlatıldı.Bodrum...

Bodrum Tilkicik koyunda denizin dibini kazarak tekne ile kum taşınarak kum dökülmesine büyük tepkilere neden oldu.Konu ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bodrum Yalıkavak'ta bir sitenin önündeki sahilde garip olaylar yaşandı. Kepçe önce denize girdi, kumu boşalttı. Daha sonra buraya tırlarla beyaz kum getirildi. Denizin ekolojik dengesi yerle bir edildi.

Yalıkavak’ta yaşayan Yalıtım Uzmanı Güney Şirin sosyal medya hesabından 'Gökçebel’de denizi katlediyorlar' paylaşımı büyük tepkilete neden oldu .

Güney Şirin paylaşımında, "1 hafta önce deniz altını iş makinalarıyla kazdılar. Deniz altındaki tüm canlıları yok etme pahasına. Şimdi ise deniz kıyısına dışarıdan getirilen kumu serecekler.Ne denizin, ne altı ekosistemin hiç bir önemi yok. Maalesef kamu kurumları üstüne düşeni yeterince yapmıyor, yapamıyor. Ekoloji mücadelesinden üç beş doğa sever can siperhane mücadele ediyor. Milyon dolarlık villalar da oturanlar şunu çok iyi bilmeliler. Zevkini süreceğiniz deniz tüm deniz ekosistemi ile bir bütündür. Denizin dengesi bozulursa hiç birimizin dengesi kalmayacaktır.Lütfen her yurttaş gibi sizde sorumlu davranın ve bu yıkımı durdurun" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yalıkavak Gökçebel Sahilinde Denizi Katlediyorlar

Konu ile ilgili şikayetler üzerine Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de olayla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

Kumların kimler ve nereden temin edildiği de merak konusu oldu.

Kaynak: Selçuk Akbaş

Bu haber toplam 812 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.