YANAN ORMANLAR YENİDEN YEŞERECEK

YANAN ORMANLAR YENİDEN YEŞERECEK
BERİTAN YÜCEL--11 Kasım Milli Ağaçlandırma seferberliği için çalışmaların tamamlanmasının ardından ağaçların dikimine başlandı. 81 ilde eş zamanlı yapılan programda en fazla ağaç 2021 yaz ayında yangın felaketi yaşayan...

BERİTAN YÜCEL--11 Kasım Milli Ağaçlandırma seferberliği için çalışmaların tamamlanmasının ardından ağaçların dikimine başlandı. 81 ilde eş zamanlı yapılan programda en fazla ağaç 2021 yaz ayında yangın felaketi yaşayan Muğla ve Antalya’da dikildi. Muğla’da 11 ayrı noktada yanan topraklar fidanlarla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yapılan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' 11 Kasım’da başladı.

Tarihinin en büyük orman yangını felaketini yaşayan Muğla’da, Milli Ağaçlandırma seferberliği programı kapsamında Menteşe’nin Kozağaç Mahallesinde yanan topraklar fidanlarla buluştu.

Menteşe’de fidan dikimi Kozağaç Mahallesi’nde yapılırken, 300 dönüm sahada yaklaşık 30 bin adet fidan dikimi yapıldı.

Fidan dikimi etkinliğe, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, sivil toplum kuruluşları, kurum çalışanları, hükümlüler ve öğrenciler katıldı.

“GELECEĞİMİZE NEFES OLACAĞIZ”

Göreve yeni başladığı için geçmiş yangınlardan dolayı herkese geçmiş olsun diyerek konuşma yapan Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş,  “Göreve başladıktan sonra gerek kurumlarımız gerekse vatandaşlarımız bu konuda ne kadar duyarlı ve hassas olduklarını gösterdi. Bugün bu kalabalığı görmek büyük bir mutluluk. Ormanlarımızı daha güzel yetiştirmek için hepimiz el birliğiyle gayret göstereceğiz. Geleceğimize nefes olacağız. Canlılarımıza, hayvanlarımıza, insanlarımıza, memleketimize ve dünyaya barış ve nefes olacağız. İnşallah bu diktiğimiz fidanlar yarın çok daha güzel bir ormana dönüşecek” diye konuştu.

Konuşmanın ardından fıstıkçamı, kızılçam, servi türleri, ceviz, badem, keçiboynuzu ve defne türlerindeki binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

MUĞLA İÇİN 20 MİLYON FİDAN SAHİPLENİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol' fidan kampanyası istatistiklerine göre 157 milyon 410 bin 038 fidan sahiplenildi.

En çok fidanın sahiplenildiği il 20 milyon 548 bin 630 fidan ile Muğla oldu.

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.