Yangın bidonlarının kullanım amacı şaştı

Yangın bidonlarının kullanım amacı şaştı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde olası çıkabilecek orman yangınlarına hızlı müdahale edilebilmesi için yol kenarlarına “yangın bidonu” konuldu. Yol...

Muğla'nın Marmaris ilçesinde olası çıkabilecek orman yangınlarına hızlı müdahale edilebilmesi için yol kenarlarına “yangın bidonu” konuldu. Yol kenarlarına konulan bidonların, sürücüler tarafından araçlarına kullanıldığı iddia edildi.

Sinem Korkmaz

Marmaris'te orman yangınlarıyla mücadele için belediye ve vatandaşların iş birliğiyle yol kenarlarına su dolu bidonlar yerleştirildi. Olası çıkabilecek yangınlara hızlı müdahale amacıyla yol kenarlarına konulan bidonları, sürücülerin araçları için kullandığı iddia edildi. Birçok kez belirli aralıklarla konulan su bidonlarının sürücüler tarafından kullanıldığını söyleyen bir vatandaş, “bu su bidonları olası bir yangın için konuldu. Sürücüler bidonlardaki suları araçlarının radyatörüne koyuyorlar” dedi.

“BU SULAR YANGINI ÖNLEMEK İÇİN”

Marmaris’in Turunç mahallesinde yaşayan bir vatandaş, “Bu bidonların maksadı bir yangın olması halinde anında müdahale edilmesi için konuldu. Marmaris merkezden 100'er metre arayla Turunç'a kadar olası yangınlar için konuldu. Bu uygulama yapıldığında çok mutlu olmuştuk. Çünkü güzel bir önlem. Fakat bazı sürücüler bu bidonlardaki suları araçları için kullanıyorlar. Bu bidonların amacı yangın söndürmek, radyatöre dökmek değil. Bunun için arabada kendileri su taşısınlar. Burada yaşayan her insan için bu ormanlar çok değerli. Olası bir yangın burada hepimizi etkiler. Görenler bu küçük bidonlar hangi yangını engeller? Diye düşünebilir ama erken müdahale gerçekten hayat kurtarır. Biz gelip geçerken bidonlarda su bitmiş mi diye sürekli kontrol ederiz. Hava sıcaklığından yada sürücülerin kullanması sonucu azaldıysa ekleme yaparız. Bizim için önemli bir konu. Geçenlerde suyu kullanan bir araç sürücüsü gördük. Uyarmak istedik. Bize verdiği cevap, ‘az ilerde bir tane daha var. Yangın çıkarsa onu kullanırsınız’ oldu. Lütfen bu konularda biraz bilinçli olunsun” dedi.

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.