YANGIN BÖLGESİNDE ÇAY DAĞITIMINA BÜYÜK TEPKİ

YANGIN BÖLGESİNDE ÇAY DAĞITIMINA BÜYÜK TEPKİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’nın Marmaris ilçesine gelerek, devam eden yangınları yerinde inceledi. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara çay dağıtması sosyal medyada kısa sürede...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’nın Marmaris ilçesine gelerek, devam eden yangınları yerinde inceledi. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara çay dağıtması sosyal medyada kısa sürede çığ gibi tepki topladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangın felaketlerinin yaşandığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde incelemelerde bulunarak bazı açıklamalar yaptı. Erdoğan daha sonra yangının devam ettiği bölgede vatandaşlara çay dağıtımı yaptı. Bu durum siyaset dünyasından vatandaşlara kadar birçok kişinin tepkisini topladı. Sosyal medyada tepkiler kısa sürede çığ gibi büyüdü.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Erdoğan'ın çay dağıttığı görüntüleri paylaşarak afet yaşanılan bölgede çay dağıtmasına tepki gösterdi.

Öte yandan birçok vatandaş da sosyal medyada fotoğraf ve videolar paylaşarak tepkilerini dile getirdi.

Ayrıca, yangın bölgelerinde ilçe belediye başkanlarının “yangın bölgelerinde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın” çağrısı yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’e yüzlerce araçlık konvoyla geldiği görüntüler de tepki gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan ise öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-“Yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla yeniden fidanlarla buluşturacak, orman varlığımıza tekrar kazandıracağız"

- "Uçak sayımızı çeşitli ülkelerden aldığımız destekle epeyce artırdık. Başta Rusya olmak üzere İran ve Ukrayna, bunlarla birlikte yangın söndürme uçaklarımızın sayısı 16'yı buldu"

- "45 helikopterimiz de noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor ve bu 45 helikopterimiz, bunlar da burada yoğun bir çalışmanın içerisindeler. 9 insansız hava aracımızla etkin bir şekilde sahadayız"

- "(Orman yangınlarında terör şüphesi) Böyle bir irtibat tespit edersek ki şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek, gereğini yapacağız"

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.