YANGIN MAĞDURU ARICILARA 255 BİN 480 KG ARI YEMİ DAĞITIMI BAŞLADI

YANGIN MAĞDURU ARICILARA 255 BİN 480 KG ARI YEMİ DAĞITIMI BAŞLADI
Muğla’da yangından hasar gören ve ormanlarda yaşanan flora kaybı nedeniyle arısını kış ayında besleyebilmesi ve bahara güçlü kovanlarla hazır çıkabilmeleri içi Marmaris, Milas İlçelerinden sonra bugünde Köyceğiz İlçesinde...

Muğla’da yangından hasar gören ve ormanlarda yaşanan flora kaybı nedeniyle arısını kış ayında besleyebilmesi ve bahara güçlü kovanlarla hazır çıkabilmeleri içi Marmaris, Milas İlçelerinden sonra bugünde Köyceğiz İlçesinde 658 arıcıya 82 ton arı yemi dağıtıldı. Üç ilçede üç etapta toplam 2097 arıcının 487.841 kovanı için 255 bin 480 kg arı yemi dağıtımı başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünün desteği ile Muğla İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında yapılan arı yemi dağıtımının son etabı Köyceğiz İlçesinde yapılan törenle gerçekleşti.

Törene Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer, Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet İlhan, MHP İlçe Başkanı Mehmet Türban, Köyceğiz Ziraat Odası Başkanı Şaban Ali Çetin,  Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veli Türk, Bal Üreticiler Bilirliği Başkanı Mustafa Muslu, İl Müdürlüğü yönetim kadrosu ile arıcılar katıldı. Yoğun olan katılımda açılış konuşmalarının ardından törenle arıcılara arı yemleri dağıtıldı.

Arıcılar adına Ozan Acar konuşma yaparak, yapılan destek ve yardımlardan dolayı teşekkür etti.

İl Müdürü Barış Saylak yaptığı konuşmada ilk olarak yangın şehitlerini rahmetle anarak başladı. “Ağustos ayında çıkan orman yangını sonrası Orman yangınlarında yaşanan verim kaybının arı kolonilerinde yarattığı zararın giderilmesi, arıların kış öncesi bakımlarının yapılarak bahara daha sağlıklı çıkmasının sağlanması ve yangından etkilenen bölgelerimizdeki arıcılarımızın kayıplarının telafisi amacıyla Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan "Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında Marmaris, Köyceğiz ve Milas ilçelerimizde toplam 2097 arıcıya 487 bin kovan için 255 bin 480 kg arı yemi dağıtımı yapıyoruz. İlkini Marmaris İlçesinde başlattığımız dağıtımımız Köyceğiz’de 658 arıcıya 82 ton dağıtımla devam ediyor. Başka desteklerimizde devam ediyor edecek.” dedi.

Saylak, Projelerden ve yangın sonrası yardımlardan söz etti.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan yaptığı konuşmada yangın sonrası çalışmalar ve desteklerden bahsederek, yangında Köyceğiz olarak gösterilen olağanüstü çabayı anlattı. Geçmiş olsun dilekleri ile birlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak konuşmasında “Muğla İli olarak büyük bir yangın afeti yaşadıklarını ve devlet millet el ele bu güçlüğün üstesinden gelmeyi başardıklarını ifade etti. Ayrıca dağıtılan destek ve hayvan varlılarından söz eden Kaymakam Maslak katılımlarından dolayı arıcılara teşekkür etti.

Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan konuşmasında arıcıların her zaman yanında olduklarını ifade ederek, Köyceğiz’de 82 ton il geneli 255 ton arı yemi dağıtıldığını, Tarım ve Orman Bakanlığının yangın olan her köye terzi usulü özel projelerine 5 milyon TL destek çıkıldığını söyledi.

Ardından arı yemleri sahiplerine törenle dağıtıldı.

Bu haber toplam 464 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.