YANGIN MAĞDURU HALKA PSİKOSOSYAL DESTEK

YANGIN MAĞDURU HALKA PSİKOSOSYAL DESTEK
MİKAİL ZEYBEK-- Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Bodrum, Milas, Seydikemer, Kavaklıdere ve Menteşe devam eden yangınlarda, ‘psiskososyal’ ekipler yöre halkının hizmetinde. Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü bünyesinde...

MİKAİL ZEYBEK-- Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Bodrum, Milas, Seydikemer, Kavaklıdere ve Menteşe devam eden yangınlarda, ‘psiskososyal’ ekipler yöre halkının hizmetinde. Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan psikososyal ekipler Afet Yönetimi kapsamında,  yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını ‘jet hızıyla’ gideriyor.

Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Bodrum, Milas, Seydikemer, Kavaklıdere ve Menteşe çıkan orman yangınları devam ediyor. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlere, yangın söndürme işçileri müdahale ediyor. Alevlerden etkilenen yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların, her türlü ihtiyaçları jet hızıyla karşılanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘psikososyal’ ekipler, yangından etkilenen yöre halkına hizmet ediyor.

ANINDA DESTEK

Bu çerçevede Muğla’da, günlük 20 ekip 7 yönetici koordinatörlüğünde yangın afetinden etkilenen, evleri yanan, akrabalarına sığınan, hastanede tedavisi devam eden vatandaşlara yardım ediyor. Ayrıca, engelli bireylere öncellikli olarak acil ihtiyaçlarını karşılamak için saha da görevlendirildi. Yangından evleri etkilenmese bile psikolojik olarak travma geçiren vatandaşlarımıza ‘psikososyal’ destek sağlanıyor.

Köyceğiz, Kavaklıdere, Menteşe ve Milas ilçesi Ören mahallesinde toplanma çadırları kurularak anında ‘psikososyal’ destek sağlandı. Ayrıca, ziyaret edilen vatandaşların ihtiyaçları tespit edilip ilgili kurumlarla iş birliği içinde ihtiyaçları karşılandı.

Yangın bölgelerine yakın yerleşim yerlerindeki 44 şehit yakını ve gaziler aranmış olup psikososyal destek hizmeti sunuldu, talepleri karşılandı. Her gün koordine olarak sahada olan ekipleri yöre halkının ihtiyaçlarını jet hızıyla gideriyor.

AFET YÖNETİMİ

Yaşanan orman yangınları nedeniyle açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Muğla İl Müdürü Seyfi Bozçelik “Yangının başladığı ilk andan itibaren il müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz kriz merkezinde saha çalışmalarından gelen bilgiler takip edilmektedir. Çeşitli meslek gruplarından oluşan toplam 180 personel ile 1920 vatandaşlarımıza bilgilendirme ve psikososyal destek hizmeti sunulmaktadır. Öncelikle köy ve mahalle boşaltma süreçlerinde vatandaşlarımıza yardımcı olarak güvenli bölgelere yerleşimlerini sağladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Afet yönetimi kapsamında yangından zarar gören vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılarak evlerinin, eşyalarının, hayvanlarının karşılanacağını bilgisini vermekteyiz. Ayrıca ilk günden gelen yardım talepleri ile ilgili birimlerle görüşerek yönlendirmeler yapmaktayız” dedi.

Bu haber toplam 414 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.