YANGINDAN SONRAKİ İLK YAĞMUR YAĞDI | “EKOLOJİK KURTARMAYI BAŞARACAĞIZ”

YANGINDAN SONRAKİ İLK YAĞMUR YAĞDI | “EKOLOJİK KURTARMAYI BAŞARACAĞIZ”
BERİTAN YÜCEL--Muğla’da 29 Temmuz’da başlayan ve 15 gün süren orman yangını felaketinin ardından yanan alanlarda ekolojik rehabilitasyon çalışmaları başlatılmıştı. Yaklaşık 6 ayın ardından Muğla bölgesinde ilk yağmur...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’da 29 Temmuz’da başlayan ve 15 gün süren orman yangını felaketinin ardından yanan alanlarda ekolojik rehabilitasyon çalışmaları başlatılmıştı. Yaklaşık 6 ayın ardından Muğla bölgesinde ilk yağmur damlaları yanan alanlara düştü. Yangından en büyük hasarı alan Marmaris’te ekolojik kurtarma çalışmalarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, “Yanan ormanlar bu yağmurlarla çok hızlı yeşillenecek, filizlenecek ve büyüyecek. Ekolojik kurtarmayı başaracağız” dedi.

Tarihinin en büyük orman yangını felaketini yaşan Muğla’da birçok ormanlık alan ve canlı türü zarar gördü. 29 Temmuz’da başlayan ve 15 gün süren orman yangınlarının ardından yanan bölgelerde ekolojik kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Yaklaşık 6 aydır yağmur yağmayan ve kuraklıkla boğuşan Muğla’ya ilk yağmur damlaları düştü.

“UMUDUMUZ ÇOK YÜKSEK”

Doğanın yeniden yeşermesi için umutla beklenen yağmuru görüntüleyerek Twitter hesabından paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, yağmurla beraber ormanların yeniden hayat bulacağını ifade etti.  Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Muğla'ya yangından sonraki ilk yağmur yağdı. Sakin ve toprağı besleyen. Yanan ormanlar bu yağmurlarla çok hızlı yeşillenecek, filizlenecek ve büyüyecek. Ekolojik kurtarmayı başaracağız. Umudumuz çok yüksek. Sizin de öyle olsun”

“DOĞAMIZ TEKRAR YEŞİL RENGİNE KAVUŞUYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Muğla bölgesinde ekolojik çalışmaların devam ettiğini ve toplanan tohumların gen bankasında saklanarak uygun alana dikileceğini ifade etti. Bakan Kurum, “Yangından zarar gören doğamız tekrar yeşil rengine kavuşuyor. Bilim insanlarımız ve uzman ekiplerimizle Bakanlığımız koordinasyonundaki Ekolojik Rehabilitasyon Çalışmaları kapsamında, zarar gören orman alanlarındaki ekolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Kuş, karınca ve sürüngen türü hayvanlar yeniden yuva yapıyor. Ağaçlar, bitkiler sürgün veriyor, doğa yeniden yeşil rengine kavuşuyor. Toplanan tohumlar gen bankasında saklanarak uygun alana dikilecek. Çalışmalar sonucunda, rehabilitasyon uygulamalarına dair detaylı raporlar ortaya çıkacak” dedi.

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.